2021. 08. 1. vasárnap

Boglárka
1 EUR 357 HUF
1 GBP 420 HUF

Egyszerre egy időben – Biztonságos Internet Nap

Több ezer diák egyszerre, egy időben, több helyszínen kapcsolódott a „Biztonságos Internet Nap” elnevezésű nemzetközi kezdeményezéshez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály koordinálásával.

A főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei és a felkészített pedagógusok 2017. február 7-én a megyében az általános iskolák 1-8. osztályában és a középiskolák 9. osztályában 2017. február 7-én az internet veszélyeiről bűnmegelőzési célzatú előadásokat tartottak az 5. tanórában.  

A központi program a miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában volt, ahol Mecser Tamás r. ezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese és az iskola igazgatója Dr. Pásztorné Bakó Márta köszöntötte a diákokat, illetve mondták el intelmeiket a biztonságos internetezéssel kapcsolatosan. Ezt követően Vinczné Kárpátfalvi Erika c. r. őrnagy tartott demonstratív előadást a nap tematikájául szolgáló témakörben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya figyelemmel kíséri az internet fiatalokra gyakorolt negatív hatását. Erre leginkább az iskolában nyílik lehetőség, ahol különböző tematikus iskolai programokon keresztül a bűnmegelőzési tanácsadók egyik feladata az internettel kapcsolatos prevenciós munka. A rendőrségi szakemberek tudatosítják a fiatal és a felnőtt korosztályban is, hogy az online elkövetett cselekmények is lehetnek adott esetben bűncselekmények, vagy megvalósíthatnak szabálysértést. A fiataloknak tudniuk kell, hogy milyen hatása lehet netes életüknek saját magukra, barátaikra és családjukra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A gyanú szerint több dohányboltot és egy benzinkutat is kirabolt Miskolcon egy 34 éves férfi. A rendőrségre 2021. május 15-én a kora délutáni órákb…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy hét alatt 27 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhatta…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum