2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Egy zebrán átkelő iskolás csoport közzé hajtott

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. Kérjük a közlekedőket, hogy óvatosan a megváltozott út, látási és időjárási viszonyok figyelembevételével vegyenek részt a forgalomban Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain.

Sárospatakon, a Táncsics Mihály úton található egyik kijelölt gyalogos-átkelőhelyen 2021. február 4-én 18 óra után egy 80 éves sofőr három gyermeket ütött el. A diákok tanári felügyelet mellett szabályosan keltek át a zebrán. A tanulóknak könnyű sérülései keletkeztek.

A gépjárművet vezető férfi a meghallgatásakor elmondta, hogy közlekedése során a baleset előtt nem zavarta meg semmi, de valamiért nem vette észre az előtte áthaladó gyalogosokat. A közlekedési rendőrök a sofőrrel szemben szabálysértési feljelentéssel éltek, és soron kívüli egészségügyi alkalmassági vizsgálatát kezdeményezték.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a fentiekhez hasonló esetek elkerülése érdekében az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

– A gépjárművezetők mindig az út és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét!

– Az autósok kiemelt figyelemmel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, fokozottan ügyelve azokra a napszakokra, amikor a jelzőlámpa nem üzemel!

– A gépjárművezetők ellenőriztessék autójuk fényjelző berendezéseit, ezzel is elősegítve láthatóságukat!

– A gyalogosoktól azt kérjük, hogy a zebrán történő áthaladásuk előtt mindig álljanak meg, körültekintően nézzenek szét és győződjenek meg arról, hogy az áthaladásukhoz szükséges elsőbbséget biztosítják számukra!

– Kérjük továbbá a gyalogosok figyelmét arra is, hogy láthatóságuk elősegítése érdekében lehetőleg viseljenek ruházatukon olyan fényvisszaverő kiegészítőt, esetleg villogót, amely a közlekedés többi résztvevője számára távolról is jól láthatóvá teszik őket!

… hogy mindenki hazaérjen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek