2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

Egy híján egy tucat futballhuligán őrizetben

A ma reggel történt szurkolói rendbontások miatt az Encsi Rendőrkapitányság 11 garázdát vett bűnügyi őrizetbe. A bíróság az őrizetben lévő rendbontók ügyében – gyorsított eljárás eredményeként – várhatóan már csütörtökön dönt.

Mint ismertes, a mai Michalovcén tartandó szlovákiai futball kupadöntőre a Pozsonyból Magyarországon keresztül utazó futballhuligánok reggel előbb az M30-as autópálya Hejőkeresztúri pihenőjében, majd a Forrói benzinkútnál randalíroztak.

A rendőrség a futballhuligánok megfékezésére nagy erőket vont össze, melynek következtében sikerült megakadályozni a komolyabb rendbontást. A bevezetett intézkedések eredményeként az Encsi Rendőrkapitányságra 111 főt állítottak elő.

Az elszámoltatások eredményeként a nyomozók 10 fő szlovák és 1 cseh állampolgárt gyanúsítottak meg csoportos garázdaság elkövetésével, akiknek a rendőrség egyúttal bűnügyi őrizetbe vételét rendelte el. A futballhuligánok ügyében folytatott eljárást az Encsi Rendőrkapitányság gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi befejezni.

A csoportosan, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító garázdák mellett további 2 szlovák és 1 ukrán állampolgárral szemben róttak ki az intézkedő rendőrök helyszíni bírságot, külföldiek rendészetével kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek