2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Drog és alkohol – TISPOL akció eredmények Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Drog és alkohol – TISPOL akció eredmények Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A legutóbbi TISPOL európai közúti ellenőrzés idején, a rendőrök elsősorban az ittas vagy kábítószer hatása alatt álló járművezetők forgalomból történő kiszűrésére fordítottak kiemelt figyelmet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.

Az átfogó ellenőrzés kiterjedt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területeken belüli útvonalakra, a ki-, illetve bevezető útszakaszokra. A végrehajtásban valamennyi Rendőrkapitányság, a B-A-Z Megyei RFK Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály, valamint az Emődi Autópálya Alosztály munkatársai vettek részt.

Az akció ideje alatt (2012. december 14-15) tett rendőri intézkedések:

Az akció során összesen 975 sofőrrel szemben alkalmaztak alkoholszondás ellenőrzést. A rendőrség 18 ittas járművezetővel szemben kezdeményezett eljárást:

·         Járművezetés ittas állapotban bűncselekmény gyanúja miatt négy esetben indult büntető eljárás.   

·         Gépjárművezetővel szemben nyolc alkalommal kezdeményezett közigazgatási eljárást a hatóság ittas járművezetés szabályszegése miatt.

·         Hatan ittasan használták kerékpárjukat, ami szintén hatósági eljárást vont maga után.

·         Az eljárás alá vont személyek közül a járőrök összesen hat sofőrt állítottak elő vérmintavétel céljából.   

Az ellenőrzés-sorozat további eredményeként 54 fővel szemben 503.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki az intézkedő járőrök. Egy esetben járművezetés az eltiltás időtartama alatt szabálysértés miatt őrizetbe vétel mellett kezdeményezett eljárást a rendőrség.

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt tizenöt esetben, míg egyéb szabályszegés miatt egy esetben indult közigazgatási eljárás.

A tapasztalatok alapján a járművezetők többsége a média híradásaiból értesült a fokozottabb rendőri jelenlétről, egyben üdvözölték az akciót. A rendőri intézkedésekkel kapcsolatosan az érintettek nem terjesztettek elő panaszt.

Információs háttér:

Hazánkban a szeszes italtól befolyásolt állapotban okozott balesetek száma évek óta igen magas. A rendőrség arra törekszik, hogy ismételten felhívja a közlekedők figyelmét mindazon veszélyekre, melyeket az ittasan vagy kábítószer hatása alatt volán mögé ülő járművezetők jelentenek a közlekedésre.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…