2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Drog és alkohol – TISPOL akció eredmények Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Drog és alkohol – TISPOL akció eredmények Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A legutóbbi TISPOL európai közúti ellenőrzés idején, a rendőrök elsősorban az ittas vagy kábítószer hatása alatt álló járművezetők forgalomból történő kiszűrésére fordítottak kiemelt figyelmet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.

Az átfogó ellenőrzés kiterjedt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területeken belüli útvonalakra, a ki-, illetve bevezető útszakaszokra. A végrehajtásban valamennyi Rendőrkapitányság, a B-A-Z Megyei RFK Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály, valamint az Emődi Autópálya Alosztály munkatársai vettek részt.

Az akció ideje alatt (2012. december 14-15) tett rendőri intézkedések:

Az akció során összesen 975 sofőrrel szemben alkalmaztak alkoholszondás ellenőrzést. A rendőrség 18 ittas járművezetővel szemben kezdeményezett eljárást:

·         Járművezetés ittas állapotban bűncselekmény gyanúja miatt négy esetben indult büntető eljárás.   

·         Gépjárművezetővel szemben nyolc alkalommal kezdeményezett közigazgatási eljárást a hatóság ittas járművezetés szabályszegése miatt.

·         Hatan ittasan használták kerékpárjukat, ami szintén hatósági eljárást vont maga után.

·         Az eljárás alá vont személyek közül a járőrök összesen hat sofőrt állítottak elő vérmintavétel céljából.   

Az ellenőrzés-sorozat további eredményeként 54 fővel szemben 503.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki az intézkedő járőrök. Egy esetben járművezetés az eltiltás időtartama alatt szabálysértés miatt őrizetbe vétel mellett kezdeményezett eljárást a rendőrség.

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt tizenöt esetben, míg egyéb szabályszegés miatt egy esetben indult közigazgatási eljárás.

A tapasztalatok alapján a járművezetők többsége a média híradásaiból értesült a fokozottabb rendőri jelenlétről, egyben üdvözölték az akciót. A rendőri intézkedésekkel kapcsolatosan az érintettek nem terjesztettek elő panaszt.

Információs háttér:

Hazánkban a szeszes italtól befolyásolt állapotban okozott balesetek száma évek óta igen magas. A rendőrség arra törekszik, hogy ismételten felhívja a közlekedők figyelmét mindazon veszélyekre, melyeket az ittasan vagy kábítószer hatása alatt volán mögé ülő járművezetők jelentenek a közlekedésre.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…