2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Drog és alkohol: TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is


Az újabb kétnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elsősorban az ittas és bódult állapotban történő járművezetés megelőzésére és megakadályozására irányul.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtása során 2012. december 14-én és 15-én főként az ittas és bódult állapotban vezető sofőrök kiszűrése a cél. A rendőrök azonban minden a közlekedés biztonságát veszélyeztető momentumra odafigyelnek, így a sebesség határok túllépésére is.

Az ellenőrzés kiterjed Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, ki és bevezető útszakaszokra, gyorsforgalmi útszakaszokra.  A végrehajtásban a B-A-Z. MRFK Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, valamint a Miskolci, Kazincbarcikai, Encsi, Sátoraljaújhelyi, Sárospataki, Tiszaújvárosi, Szerencsi, Mezőkövesdi, Ózdi, Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai vesznek részt.

A TISPOL „alcohol and drugs” ellenőrzések végrehajtásába a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége munkatársai az ellenőrzött gépjárművek műszaki állapotának vizsgálatában segítséget nyújtanak a rendőri intézkedéseknél.    

Információs háttér:

A kontinens területének jelentős részére kiterjedő közúti ellenőrzés indoka, hogy az ittas, illetve bódult állapotban történő járművezetés Európában és Magyarországon egyaránt kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelent, és egyike a három vezető oknak, melyek a balesetek bekövetkezésében jelentős szerepet játszanak.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek