2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Busszal érkeztek, kerékpárral távoztak – bringa”megszállottak” rendőrkézen
Busszal érkeztek, kerékpárral távoztak – bringa”megszállottak” rendőrkézen

Busszal érkeztek, kerékpárral távoztak – bringa”megszállottak” rendőrkézen

Busszal érkeztek, kerékpárral távoztak – bringa”megszállottak” rendőrkézenA Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai a napokban kitartó nyomozás eredményeként fogták el azt a négy ónodi férfit, akik a közeli városból csaknem félszáz biciklit és egy pár motorkerékpárt loptak el. Az elkövetők a bűncselekmény sorozattal többszázezer forintnyi kárt okoztak.


A lakatlevágások, pincefeltörések kronológiája

Eljárás indult lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen, aki(k) 2009. július és augusztus 07. között Tiszaújváros terültéről (lépcsőházakból és utcáról) lakatlevágás módszerével több tucatnyi kerékpárt tulajdonított(ak) el.

A kitartó, bravúros nyomozás eredményeként 2009. szeptember 03-án bilincs kattant négy ónodi férfi kezén, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény-sorozat elkövetésével. Az elkövetők – a főként vagyon elleni bűncselekmények miatt már valamennyien büntetett előéletűnek számító – C.R. 30 éves, H.J 21 éves, Sz.B. 18 éves, valamint Sz.R. 17 éves ónodi lakosok beismerő vallomást tettek, velük szemben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat büntetőeljárást.

Az elfogást megelőzően a beszerzett bizonyítékok alapján a faluban közel 40 db olyan kerékpár került lefoglalásra, amit a gyanúsítottak értékesítettek.

Az ügy érdekességeként elmondható, hogy az elkövetők jellemzően az esti fél tízes „műszakos” buszjárattal utaztak be Tiszaújvárosba „dolgozni”, hogy onnan már sportosan, biciklivel tekerjenek haza.  

Amikor a tolvajt is meglopják – avagy mikor az erdő szelleme közbelép…

A gyanúsítottak elmondása szerint a bringákat esetenként a városszéli erdőben „parkoltatták”, majd mentek vissza érte. Egyszer nem várt meglepetéssel találkoztak, ugyanis amíg négyen hazatekertek négy kétkerekűvel addig az erdőben letárolt további kettőnek „nyoma veszett”…

 

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek