2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • Bizonytalan, mekkora többsége lesz Barroso támogatóinak az EP-szavazáson

Bizonytalan, mekkora többsége lesz Barroso támogatóinak az EP-szavazáson

Kérdésessé vált az Európai Parlamentben szerdán, hogy José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnöknek sikerül-e a remélt széles többséget összegyűjtenie megbízatásának folytatásához a jövő heti plenáris EP-szavazáson. Miután a legnagyobb, a kereszténydemokrata EP-frakció már előző nap megerősítette széles körű támogatását a portugál politikusnak, akit a 27 tagország kormánya egyhangú döntéssel jelölt újabb öt évre az uniós „kormány” élére, szerdán az eddigi tevékenységével szemben szkeptikusabb képviselőcsoportoktól jóval bizonytalanabb jelzéseket kapott.
 
Jóllehet valamennyi csoport csak a szavazás előtt alakítja ki végső álláspontját, a szocialista frakció nyilatkozói szerint képviselőik többsége várhatóan tartózkodni fog, vagy nemmel voksol.

A liberálisok részéről a legfrissebb nyilatkozatok óvatos támogatást sugallnak, míg az újabb kinevezést eddig is ellenző zöldek inkább bírálóan nyilatkoztak Barroso programjáról.

Az Európai Parlament vezetői csütörtökön döntenek arról, megtartják-e a szavazást a jövő heti plenáris ülésen, de széles körű brüsszeli várakozások szerint a voksolásra sor kerül.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek