2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Borsodi téli vezetéstechnikai képzés és vetélkedő

Rendőrök készítették fel a gépjárművezetőket a téli útviszonyokkal kapcsolatos helyes közlekedési magatartásra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az idén is meghirdette „Téli vezetéstechnikai képzés és vetélkedő” elnevezésű programját.

Az eseménynek a főkapitányság Kiképző Központja adott otthont, 2016. november 26-án 9 órától.

Rendőrségi tapasztalatok szerint a személyi sérüléssel járó, valamint az anyagi káros közúti közlekedési balesetek száma jelentősen megemelkedik az őszi és téli időszakban, a csúszós, jeges, latyakos út- és rossz látási viszonyok mellett. A gépjárművezetők nagy része nem rendelkezik megfelelő gyakorlattal és rutinnal a biztonságos manőverezéshez vészhelyzetben.

A program egyik fő célkitűzése volt tovább fejleszteni a helyes közlekedési kultúrát, valamint, hogy az itt megszerzett tudást és tapasztalatot a résztvevők hasznosítani tudják mind a munkájuk során, mind a magánéletben.

A résztvevők először egy általános tájékoztatót kaptak a téli vezetés veszélyforrásairól, illetve azok elkerüléséről, ezt követően KRESZ tesztlapot töltöttek ki, majd a vezetéstechnikai pályát teljesítették, illetve lehetőség volt a „SKIDCAR” (csúszós út szimulátor) kipróbálására is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek