2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Biztos van „Biztos úr” – Belvárosi közbelépés Miskolcon

Egy fiatalkorú fiú elvette ismerőse telefonját, amit nem akart visszaadni csak némi készpénz ellenében. Komolyabb bűncselekmény többek között azért sem történt, mert a sértett barátai kerestek és hamar találtak is járőröző rendőröket Miskolc belvárosában.

A napokban egy alsózsolcai fiatalkorú fiú az egyik miskolci bevásárló központban elkérte hasonló korú ismerősének mobiltelefonját, azonban már visszaadni nem akarta. Feltéve, ha a sértett fizet, vagy megverekszik a készülékéért.

A telefon tulajdonosának két barátja azon a címen, hogy elmennek pénzt kivenni a bankautomatábból távoztak a helyszínről. Az így nyert egérutat a fiúk arra használták, hogy rendőrt keressenek a belvárosban, igyekezetük rögvest eredményre vezetett.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei a helyszínen ellenőrzés alá vonták az alsózsolcai elkövetőt, akivel szemben kényszerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a hatóság. A sértett pedig visszakapta telefonját.

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!

A fent említett bűncselekmény eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy a sértett ismerősei azonnal értesítették a rendőrséget! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, sértettek, a szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Kényszerítés: „Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek