2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Besokallt, mert sokallta a jegy árát

Besokallt, mert sokallta a jegy árát

Besokallt, mert sokallta a jegy árátAz elmúlt napokban két buszsofőrt támadtak meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az egyik esetben az utas sokallta a jegy árát, a másikban személyes indíttatásból estek a sofőrnek.

Hétfőn, szeptember 14-én az esti órákban az Ongára tartó távolsági buszjáraton utazó R. G. sokallta a fixtarifa szerint meghatározott menetjegy árát és ezt erőszakos módon szóvá is tette. Majd bántalmazni kezdte az éppen szolgálatát teljesítő buszsofőrt, amelynek következtében az utasokat szállító jármű lesodródott az út szélére. A bűncselekmény miatt személyi sérülés nem történt, a busz vezetője, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított eljárást az elkövetővel szemben.

A másik estben a halmaji vasútállomás mellett a járművében várakozó buszsofőrt támadott meg egy 40 és egy 16 éves férfi szeptember 11-én a délutáni órákban. Az Encsi Rendőrkapitányság garázdaság miatt indított eljárást. Ennek során derült ki, hogy a két elkövető egy korábbi vélt személyes sérelem miatt akart elégtételt venni az 50 éves buszsofőrön. A rendőrség úgynevezett gyorsított eljárás keretében kívánja befejezni ezen ügy vizsgálatát.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.


B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…