2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„Bealudt” a pénzügyőrök láttán

Még a slusszkulcsot is az autóban hagyta

Több, mint 4 évre elegendő lett volna egy dohányosnak az a cigarettamennyiség, amit a napokban foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy Borsodsziráki családi házban.

Csaknem 1600 doboz – mintegy másfélmillió forint értékű – különböző márkájú cigaretta volt elrejtve a házban és a garázsban. A férfi a lefoglaláskor azt mondta: saját részre vásárolta az árut. Jövedéki orgazdaság miatt indítottak ellene eljárást a NAV pénzügyi nyomozói.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzésére érkeztek a házhoz a pénzügyőrök. A férfi előtte ért haza Ukrajnából egy szállítmánnyal. A cigaretták szállítására használt autó csomagtartója nyitva volt, még a slusszkulcs is benne volt a kocsiban. A férfi az egyenruhások láttán bezárkózott a házba, majd kis idő múlva kijött, és úgy tett, mintha akkor ébredt volna fel. A házkutatás során különböző rejtekhelyekről magyar adójegy nélküli cigaretták kerültek elő. Összesen csaknem 1600 doboz. A garázsban a cigaretták mellett a pénzügyőrök 36 liter különböző fajtájú szeszes folyadékot is találtak. A férfi a házkutatáskor mindössze annyit mondott: saját részre vásárolta a cigarettát. A lefoglalt áru értéke mintegy másfél millió forint. A pénzügyi nyomozók az ügyben jövedéki orgazdaság miatt indítottak eljárást.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek