2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK elítéli az újnáci szurkolók konyári akcióját

Sajtóhírek szerint a Bukarestbe induló drukkerek egy újnácikból álló csoportja letért az autópályáról, bement Konyár községbe, és ott durván megfenyegették az iskola cigány származású tanulóit, levizelték az iskola épületét, majd elénekelték a székely himnuszt. Az iskola ajtaját a megrémült tanárok bezárták, a kisgyerekeket az asztal alá bújtatták. A kivonuló rendőrség ugyan igazoltatta az ott lévőket, de szerintük nem történt bűncselekmény. A Demokratikus Koalíció a leghatározottabban elítéli ezt az aljas, gyáva provokációt, a gyerekek megfélemlítését, a cigányellenességet. Sokadszorra bizonyosodik be, hogy ma Magyarországon a futballhuligánok és az újnácik között szoros együttműködés van. Ma Magyarországnak olyan kormánya van, amelyik csak beszélni, hazudni tud, de ténylegesen semmit nem tesz a rasszizmus, a cigánygyűlölet, a Jobbik által terjesztett fasiszta ideológia ellen.

Nem iskolarendőrökre, nem az iskolából hiányzó gyerekek családjainak megbüntetésére, hanem az ilyen akciók elkövetőinek kíméletlen megbüntetésére van szükség. Követeljük az ügy teljes körű kivizsgálását, a felelősök példás, szigorú megbüntetését. A konyári „kaland” a kormány felelőssége is, újabb szégyenfolt az ország becsületén.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…