2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Az élet írta történetek

„Ekkora és ilyen jóindulatot nem feltételeztem a rendőrökről, igaz nem is volt soha dolgom velük”
Év végi – valóban – szívmelengető történetek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságra érkezett lakossági visszajelzésekből.
Tallózás az év folyamán érkezett állampolgári visszajelzésekből  – Köszönjük!
Egy év leforgása alatt számtalan rendőri intézkedés történik, melyek számszaki mutatóinál sokkal fontosabb az, hogy mögöttük mindig egyéni emberi élethelyzetek, sorsok találhatók.

Tisztelt Dandártábornok Úr!

Szeretnék Önnel megosztani egy számomra szívmelengető történetet.

Az unokám Miskolcon volt színházban és nagy sietségében otthon felejtette a telefonját. Így nem tudta értesíteni a szüleit, hogy elé menjenek a késő esti órában. Rohant a drága unokám, aki 13 éves, és félt. De ekkor megállította egy járőröző rendőr és megkérdezte, hová rohansz kisfiú? A gyerek nagyon megörült, hogy biztonságban van és annak, hogy mosolyog rá a rendőrnő, és felajánlotta, hogy hazaviszik. A rendőrnő neve Csáki Eszter és a Tiszaújvárosi rendőrkapitányságon dolgozik. A családunk köszönettel tartozik kiváló rendőreinek.

Tisztelettel: Sz. Zsuzsanna, Tiszaújváros

Tisztelt Főkapitány Úr!

Januárban a tiszaújvárosi üzletemben egy álarcos, késsel felfegyverkezett férfi az alkalmazottamat megfenyegetve készpénz és dohányárut magához véve, rablást követett el. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közrendi és bűnügyi osztály beosztottai, az eseményre gyorsan reagálva és nagy erőket mozgósítva bravúros módon 24 órán belül az elkövetőt elfogta és őrizetbe vette. Gyors és eredményes munkájukat köszönöm és további erőt, egészséget és kitartást kívánok.

Tisztelettel és köszönettel: K. Mihály, Tiszaújváros

Tisztelt Rendőrfőkapitány Úr!

Bejelentést tettem a rendőrségen egy segélyosztásról eltűnt mózeskosár ügyében. Bár az eltűnt tárgynak nem is elsősorban anyagi, hanem eszmei értéke volt a Rendőrség komolyan foglalkozott a jelentéktelennek tűnő dologgal.

Legnagyobb örömünkre és meglepetésemre már pár napon belül személyesen hozták kollégái (egy úr és egy hölgy) lakásomra a megtalált mózeskosarat.

Köszönöm a gyors intézkedést és csak gratulálni tudok a kollégáihoz, akik valóban hivatásszerűen végzik a feladatukat. Büszkeség tölt el, hogy Sátoraljaújhelyen ilyen rendőrök dolgoznak. Elismerés és hála munkájukért. A mózeskosár tulajdonosát , aki Kisvárdai, büszkén hívtak fel, hogy azonnal közöljem a jó hírt: rendőreink példamutató gyorsasággal és eredménnyel dolgoztak az ügyön, annak ellenére, hogy a dolog nem volt nagy volumenű. Örömmel adhatom vissza a tulajdonosnak a kosarat.

Még egyszer köszönöm a példaértékű hozzáállást és a gyors intézkedést. Kívánom, hogy továbbra is ilyen eredményesen álljanak a köz szolgálatában.

Tisztelettel. Kné. T. Erika, Sátoraljaújhely

Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság – Köszönet

Mezőcsáton még nem halt ki az emberi együttérzés, a becsület. Ezt bizonyítja az az úriember, akinek a nevét sajnos nem árulta el a rendőr. Ez a világ legbecsületesebb embere megtalálta a pénztárcámat, benne a bankkártyám, a számomra nagyon sok pénzt, valamint mobiltelefonomat. Mindezt azonnal és hiánytalanul leadta a rendőrségen. Az intézkedő rendőr nagyon kedvesen és gyorsan felhívta a férjemet, s így az elvesztés ténye után kb egy órával már visszakerült hozzám. Ezúton mondok szavakkal ki nem fejezhető köszönetet. Az intézkedő fiatal rendőrnek is nagyon köszönöm.

A hálás tulajdonos

Tisztelt Főkapitány Úr!

Ezúton szeretnék hálás köszönetet mondani a Miskolci Rendőrkapitányságon dolgozó fiatal kollégáinak.

A 82 éves nagybátyám lakásán történt egy nagyobb értékű trükkös lopás. Hiszékenyen egy házaló hölgyet beengedett, aki visszaélve naívságával és jóhiszeműségével, több százezer forinttal – amit a bácsikám a saját temetésére gyűjtött össze – megkárosította. A bejelentésem után bravúros gyorsasággal ( 2 nap leforgása alatt) az elkövetőt őrizetbe vették. A kihallgatások után, a trükkösen kicsalt, illetve ellopott összeget (amiről nem gondoltuk, hogy megkerül) maradéktalanul visszakaptuk.

Kérem tolmácsolja köszönetemet Watzula Péter r. százados, Lopási alosztályvezető helyettes Úrnak és kollégáinak a gyors és szakszerű munkájukért.

Munkájukhoz további sok sikert kívánok, tisztelettel: H.Roland, Miskolc

Tisztelt Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság

Alulírott ezúton is szeretnék köszönetet mondani azoknak a rendőröknek, akik engem és két fiamat segítségben részesítettek. Pontosabban Polgár városból gyalogosan, majd egy idegen autós segítségével jutottunk el Tiszaújvárosba annak reményében, hogy az ott lévő átmeneti szállóban lesz majd fedél a fejünk fölött. Nem így történt, hiszen bennünket nem tudtak fogadni, ezért az Önök szíves segítségét kértük.

Soha nem tapasztalt empátiával Önök ezt meg is tették. Telefonon megbeszélték a Miskolcon lévő Ökumenikus Szeretetszolgálat – Családok átmeneti otthonával – hogy legyen fedél a fejünk fölött. Ezt követően elszállítottak oda és még ételt is kaptunk Önöktől. Ekkora és ilyen jóindulatot nem feltételeztem a rendőrökről, igaz nem is volt soha dolgom velük.

Tudják, Polgáron az érvényes lakcímemről raktak ki, a két kiskorú fiammal együtt, akkor amikor az élettársam, aki 1+ tulajdonos, éppen haldoklott. Ezt használta ki az ő válófélben lévő neje, ránk támadt és a távozásunkat követelte. A lényeg, hogy azóta is itt élünk Miskolcon – keresve a lehetőséget és munkát a továbblépésre.

Még egyszer nagyon köszönöm Önöknek mindazt az emberséget, melyet irányunkban mutattak és tettek.

Hálás köszönettel. E. Ferencné és két fia

(A két segítő rendőr: Németh Szabolcs r. törzszászlós és Ádám András r. zászlós)

Tisztelt Rendőrfőkapitány Úr!

Lassan egy éve lesz annak, hogy három fiatal Abaújszántón a lakásomban, éjszaka megtámadott engem. Sosem gondoltam, hogy ilyen dolgos életet élve, idős fejjel még ezt is meg kell élnem.

Szörnyű emlékezni erre a napra, de kell!

Ez úton szeretném megköszönni a Tályai rendőrségnek és Nagy László nyomozó Úrnak az áldozatos munkáját,  a családomtól értesülve tudom, hogy hihetetlen gyorsasággal csípték el az engem bántalmazókat.

Megnyugvás számomra az is, hogy tájékoztatást is kaptam ügyem jelenlegi állásáról, úgy tudom, hogy ezek az emberek nem fogják büntetés nélkül megúszni.

További munkájukhoz, kívánok sok sikert és egészséget!

Köszönettel: özv.R. F-né, Abaújszántó

Miskolci Rendőrkapitányság – Tisztelt Rendőrkapitány Úr!

Szeretném megköszönni a miskolci rendőrség, kiemelve Fazekas János rendőrnyomozó munkáját. Lopás miatt tettem feljelentést. Nagyon el voltam keseredve és dühös voltam, amiért becsaptak és megloptak. Nem sok reményt támasztottam, azt gondoltam a rendőrségnek kisebb gondja is nagyobb az enyémnél. A személyes meghallgatás után pár héttel azonban kellemesen csalódtam, mert Fazekas János telefonon értesített, hogy mindenemet megtaláltak és mehetek átvenni.

Tisztelt Rendőrkapitány Úr! Nagyon-nagyon köszönöm és azt is, hogy megerősített abban, hogy a rendőrségnek igen is fontosak vagyunk mi is és a problémáink is.

Tisztelettel: Lné. B. Gabriella

Edelényi Rendőrkapitányság – Tisztelt Kapitány Úr!

Legutóbbi testületi ülésen a település közbiztonsági helyzetének megbeszélése alkalmával, a testületi tagok saját tapasztalataikról beszélgetve szóba került Gedrús János r. törzsőrmester, aki mint a település szülöttje, gyakran ellátogat hozzánk.

A település lakossága is jó véleménnyel van róla, mert még szabadidejében is több olyan személyt igazoltatott, tartóztatott fel a település külterületén , akik engedély nélkül, jogellenesen fát vágtak, azt el akarták tulajdonítani. Köszönjük kollégája településünk közbiztonságának megszilárdítása érdekében végzett munkáját, nagyon hasznos tevékenységét.

dr. Barnóczki Károly, Szakáld Község Polgármestere

Tisztelt Főkapitány Úr!

Köszönetet szeretnék mondani a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság, Encs Városi Rendőrkapitánysága állományába tartozó rendőrök gyors, szakszerű és eredményes felderítő munkájáért.

Egyik reggel azt tapasztaltam, hogy abaújkéri lakásom telkéről – mint már a korábbi évek során is – ismételten fenyőfákat tulajdonítottak el. A kedvező téli időjárás miatt a behatolás és a lopás útvonala követhető volt, az elkövető sajátos mintázatú cipőtalpával a behavazott környezetben élesen kirajzolódó, jól értékelhető világos nyomokat hagyott hátra, ezért – most először – megfogalmazódott bennem az elkövető személyének felderítésére a rendőri közreműködés kérése.

Az Encsi rendőrkapitánysághoz történt bejelentés után Pauló Tibor r. főtörzszászlós és Meczkó tamás r. főtörzsőrmester a helyszíni szemlét követően 2 órán belül a tettest elfogta és az ellopott fenyőfákat is megtalálta. a nyomozati munkában résztvevő további két rendőr – Riczu Roland r. őrnagy és Szilvási Krisztián r. főtörzsőrmester a helyszíni szemlét és adminisztratív feladatokat még a feljelentés napján befejezték és vádemelési javaslattal előterjesztést tettek az Encsi Városi Bírósághoz.

A bíróság gyorsított eljárásban az elkövetőt lopás vétségében bűnösnek mondta ki, mint többszörös visszaesőt jogerősen 300 óra díjazás nélküli közérdekű fizikai munka elvégzésére kötelezte.

A rendőrség gyors és eredményes munkáját ismételten köszönöm.

Tisztelettel: N. László, Abaújkér

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság – Tisztelt Kapitányságvezető Úr!

Ezúton köszönöm meg azon munkatársai példás nyomozását és intézkedését, akik fiam zsarolóit elfogták. Bízom abban, hogy az Önök gyors és eredményes munkája nagymértékben hozzá tud járulni a további hasonló bűnesetek visszaszorításában.

Ismét megköszönve eredményes munkájukat, kívánok erőt, egészséget és sikereket.

K. Mihály, édesapa

Tisztelt Főkapitány Úr!

Egyik hajnalon arra ébredtem, hogy valaki a hálószobám ablakán lévő redőnyt zörgeti. Az első meglepetésemet a második követte, amikor a bejárati ajtó előtt egy rendőr állt. A rendőr közölte, hogy azonnal menjek, mert a lakásom melletti melléképület lángokban áll. Abban az épületben a család két személygépkocsija is benn volt,. Az épület mellett a télire bekészített tüzifa is égett már, a hozzá közelebb lévő gépkocsi megrongálódott.

Ezúton is szeretném megköszönni kollégáinak az éber szolgálatukat, melynek során észlelték a tüzet, azonnal értesítették a tűzoltókat. A testi épségüket nem kímélve másztak át a kerítésen és ébresztették a családomat. A tűz eloltásában is segédkeztek, ezzel megelőzve azt, hogy a tűz az autókra és a lakásomra átterjedjen.

Sikerült megtudnom kollégái nev ét: Holló Péter és Újj Gábor r. főtörzszászlós urak, akik a Sajókazai Rendőrőrs beosztottai.

Köszönöm a magam és a családom nevében: K. Csabáné, Sajókaza

A Mi Rendőrségünk Önökért! Köszönjük megtisztelő bizalmukat!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…