2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Autós üldözés Mezőnagymihálynál

Ukrán cigarettacsempész Csehországból ellopott autóval menekült a rendőrök elől Borsod-Abaúj-Zemplénben.
Hamis magyar rendszámú, vélhetően Csehországból lopott autóval próbált meg több mint 10 ezer doboz illegális cigarettát szállítani ismeretlen helyre egy ukrán férfi, akit Mezőnagymihálynál egy földúton fogtak el – tájékoztatta a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Észak-Magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőr Főigazgatóságának sajtóreferense kedden.

Varga Zoltán közölte: a Budapest felé közlekedő cigarettacsempész autóját a rendőrök szúrták ki az M3-as autópályán Gelej közelében, a csempészéshez használt rendszám eredetijének ugyanis augusztusban lejárt a műszaki engedélye. Amikor a rendőrök meg akarták állítani az autót, a sofőr gázt adott, és megpróbált elmenekülni. Néhány percnyi követés után végül Mezőnagymihálynál egy földúton elakadt a csempész autója. A 34 éves ukrán férfi kiugrott a kocsiból, és futni kezdett, a rendőrök egy kilométerrel odébb azonban elfogták – ismertette a részleteket a sajtóreferens.

Az autóban több mint 6 millió forint értékű adójegy nélküli cigaretta volt. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, a csempészárut pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei lefoglalták.

Varga Zoltán kitért arra is, hogy a csempészethez használt gépkocsi rendszáma hamisított, préselt műanyagból készült. Mivel az autó zárszerkezetét is megrongálták, felmerült a gyanúja, hogy lopott, így a hatóságok vizsgálják a jármű eredetét is.

A férfival szemben jövedéki orgazdaság, valamint egyedi azonosító jel meghamisítása bűntette miatt eljárás indult. MTI

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek