2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Átfogó ellenőrzés az M3-as autópályán

A rendőrök más társszervekkel közösen tartottak átfogó közlekedési ellenőrzést az autópálya geleji pihenőjénél.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Emőd Autópálya Alosztályának munkatársai, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, a Katasztrófavédelem, valamint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal tartottak közösen ellenőrzést 2017. szeptember 26-án 9 óra és 15 óra közötti időben, az M3-as autópálya geleji pihenőjénél.

A rendőrség valamint a társszervek munkatársai több szabálytalanságot tártak fel az ellenőrzések során. Öt járművet rendeltek be műszaki vizsgára, továbbá négy gépjárművet – műszaki állapotuk miatt – azonnal kitiltottak a közúti forgalomból. Ellenőrizték a pihenőidő betartását, a biztonsági öv használatát, továbbá be nem jelentett foglalkoztatás miatt is eljárást indítottak.

A rendőrök a „Finn módszer” keretében 1393 esetben alkalmaztak alkoholteszteres ellenőrzést, amely során egy fő ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból. Ezen túlmenően 22 gyorshajtóval szemben is intézkedtek mielőtt balesetet okozhattak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és tíz rendőrkapitányságának munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedés biztonságára.

Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők és a gyorshajtók magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

Közlekedjenek biztonságosan, tartsák be a szabályokat, legyenek türelmesek egymással szemben és érjenek haza épségben!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek