2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Ámokfutót fogott a szolgálatba induló pénzügyőr

Ámokfutó autóst fogott egy szolgálatba induló NAV pénzügyőr a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen. A balesetet előidéző autós nagy sebességgel cikázva egy szabályosan közlekedő másik járművet szorított le az úttestről. A pénzügyőr az esetet azonnal jelentette a rendőrség ügyeletére és a kiértesített rendőrjárőrökkel közösen sikerült elfogniuk a cserbenhagyót.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársa 2013. május 16-án a reggeli órákban Tarcal felől közlekedett a 37-es számú főút irányába, amikor nagy sebességgel megelőzte őt egy személyautó. Az autó cikázott az úton, gyakran a bal oldali sávot is elfoglalta. Tarcal után egy szembejövő Renault-ot le is szorított az útról, amelynek vezetője inkább elrántotta a kormányt, csakhogy elkerülje a frontális ütközést. A szabályosan közlekedő jármű végül az út menti cserjésben kötött ki.

Ezt látva a pénzügyőr azonnal értesítette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központját, akikkel állandó kapcsolatot tartva követni kezdte az ámokfutót. A száguldozó Suzukist végül a kiérkező rendőrjárőrökkel közösen, Szerencs belterületén sikerült elfogni.

A közlekedési szabályokat semmibe vevő autós által cserbenhagyott, vétlen járművet vezető nőnek sikerült sérülések nélkül megúsznia a balesetet. Autójában 200 ezer forintos kár keletkezett. 

Az ámokfutóval szemben elfogása után alkalmazott alkoholszonda elszíneződött. A kapitányságra előállított 27 éves bekecsi J. Tibor ellen a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás és ittas járművezetés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal                                                  Borsod-Abaúj-Zemplén
Észak-Magyarországi Regionális                                         Megyei Rendőr-főkapitányság
Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága                                      
sajtóosztály

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…