2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Állandó a rendőri jelenlét a vízzel elárasztott településeken
Kiásott egy sírt, hogy pénzt szerezzen - Előzetesben a fiatalkorú sorozat-tolvaj

Állandó a rendőri jelenlét a vízzel elárasztott településeken

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvízi veszélyhelyzetben több település csaknem teljesen víz alá került, jelentős értékű vagyontárgyakat, lakóingatlanokat árasztott el a víz.Egyes településekhez, illetve településrészekhez köthetően (Felsőzsolca, Miskolc, Edelény) több olyan híresztelések láttak napvilágot, mely szerint a kilakoltatott házaknál fosztogatók jelentek meg. Az elmúlt napokban a megye rendőri állományát az árvíz elleni védekezés miatt több ezer fővel megerősítették. Ezek a rendőri erők az árvízi védekezésben, a közterületi jelenlét erősítésében, a közrend-közbiztonság fenntartásában egyaránt részt vesznek.

A rendőrség valamennyi rendelkezésre álló technikai eszközzel: gépjárművekkel, csónakokkal, helikopterekkel biztosítja az elárasztott települések közrendjét.

Az árvízzel elöntött, és kitelepítéssel érintett köz és magántulajdonokban lévő lakó és egyéb ingatlanok, illetve utcák, településrészek felügyeletét, az értékek védelmét a rendőrség kiemelt fontosságúnak tartja, ezért ott a rendőrség jelenléte állandó és erős.

A megjelent híresztelésekkel ellentétben ez idáig sem a Miskolc keleti bevezető szakaszán lévő, víz alatt álló bevásárlóközpontokban, sem Felsőzsolcán, sem Edelényben nem kellett a közveszély színhelyén a tulajdonos felügyelete nélkül maradt lakóingatlanokkal kapcsolatban rendőri intézkedéseket bevezetni.

Az ár levonulását követően az utcákba, illetve lakóingatlanokba történő bejutás a rendőrség által ellenőrzött módon történik, az érintett utcákba a rendőrök csak az ott lakókat engedik be.

 

A megyében ez idáig két esetben kellett árvízi tolvajokkal szemben intézkedni

A nagyszámú rendőri jelenlétnek köszönhetően a rendőrök szinte azonnal elfogták azokat a tolvajokat, akik a megyében – közveszély színhelyén lévő ingatlanokból – próbáltak meg értékeket eltulajdonítani.

Szikszón vasárnap egy már évek óta lakatlan lakásból egy férfi szőnyeget akart volna eltulajdonítani. A kiérkező rendőrök még a helyszínen elfogták a tolvajt, vele szemben lopás miatt indítottak eljárást.

Az Abaújszántón szintén vasárnap történt esetben – egy közveszély színhelyén lévő ingatlanból – a tulajdonos által kimentett tárgyakat a ház előli utcarészről próbálták meg eltulajdonítani. A forrónyomos intézkedéseket a Szerencsi Rendőrkapitányság vezetője személyesen vezette, az elfogott négy főt a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette. Az eltulajdonított tárgyakat a rendőrség lefoglalta, a tolvajokkal szemben közveszély színhelyén elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek