2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Állampolgár is segített a betörők elfogásában

Több milliós lopást hiúsított meg egy miskolci férfi azzal, hogy azonnal rendőrt hívott.

A Miskolci Rendőrkapitányság eljárást folytat jelentős értékre elkövetett betöréses lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Augusztus 18-án az éjszakai órákban a bejárati ajtó befeszítését követően négy miskolci fiatalember behatolt a vasgyári városrész egyik üzletébe.
A Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére telefonon érkezett a bejelentés a történtekről. A bejelentő 44 éves férfi a helyszínen várta a rendőröket. Elmondta a járőröknek azt is, hogy merre látta elmenekülni az elkövetőket. A forró nyomon a diósgyőri, a vasgyári és a készenléti rendőrök azonnal megkezdték a tolvajok felkutatását.
Eközben az eseményeket bejelentő férfi is autójába ült és a betörők nyomába eredt. Egyszer csak azt látta, hogy a négy rabló az egyik mellékutcán éppen vele szembe gyalogol. Mikor autójával melléjük ért és kiszállt, a fiatalok futni kezdtek, egyikük azonban elesett, őt az éppen odaérkező járőrök azonnal elfogták.
A másik három fiatalembert az esemény helyszínétől nem messze igazoltatták a járőrök, így mind a négyüket előállították. Ruházatukból, táskáikból előkerült az eltulajdonított pénz egy része, majd elmondásuk alapján a közeli szeméttárolóból, illetve egy bozótosból a többi érték is.
A négy fiatalt ( 15, 16, két 17 éves) a rendőrség őrizetbe vette, a bíróság a 16 éves fiút előzetes letartóztatásba helyezte, míg három társával kapcsolatban gyorsított eljárás keretében döntenek. Ők addig szabadlábon védekezhetnek.
Az előzetes letartóztatásban lévő 16 éves fiúval kapcsolatba hozható, hogy rablás bűntett kísérletének gyanúja miatt indult eljárás még július 30-án ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy fiatal fiú a reggeli órákban bántalmazott egy asszonyt, eközben megkísérelte eltulajdonítani értékeit. Mivel a nő ellenállt az elkövető elmenekült a helyszínről, a tanuk elmondása alapján bemenekült a közeli gyermekvédelmi intézetbe.
Az üzletből való lopás kapcsán előállított négy fiatal esetében egyikükre illett a sértett által megadott személyleírás, és ő az adott gyermekvédelmi intézetnek a lakója, így a fenti esettel kapcsolatban is kihallgatták a nyomozók. A 16 éves fiú ennek során részletes, tényfeltáró jellegű vallomást tett. Így a fiatalnak
mindkét tettéért felelnie kell.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…