2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Ál-SZSKB* ketchuppal: Baleseti helyszínelők versenye volt Miskolcon

Ál-SZSKB* ketchuppal: Baleseti helyszínelők versenye volt Miskolcon

Látványos versenyen mérték össze tudásukat a baleseti helyszínelők a miskolci KRESZ- parkban. A legjobb közlekedési rendőrökből álló csapat képviseli majd a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot az országos versenyen.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezte és rendezte a megyei baleset-helyszínelők szakmai versenyét. A közlekedési szakemberek vetélkedőjén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztály, valamint a rendőrkapitányságok helyszínelői vettek részt 2-2 fős csapattal. A Miskolci Rendőrkapitányság nagy létszámára való tekintettel, két párossal indult.

 

A verseny célja: a baleseti helyszínelést végző rendőrök szakmai tudásának elmélyítése. A szakterület fontosságának hangsúlyozása, presztízsének megszilárdítása. S, nem utolsó sorban a közlekedési balesetek következtében létrejött érdeksérelmeinek tisztázhatósága, a kártérítési és a büntetőeljárások során a felelősség egyértelmű tisztázása bizonyíthatósága.

 

Információs háttér:

A verseny elméleti részében KRESZ és szakmai tesztlapot töltöttek ki, a gyakorlati versenyen pedig szituációs feladatokat oldottak meg a résztvevők. A program védnöke Kovács Béla r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatója, a B-A-Z. MBB elnöke.

Az országos döntő Kecskeméten lesz 2011. szeptemberében, amelyen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei verseny első két helyezettje képviseli a főkapitányságot.

*Ál-SZSKB = Mesterséges körülmények között megrendezett szituációs személyi sérüléses közlekedési baleset, ahol a szervezők az élményszerű hatást többek között ketchuppal idézik elő.

 

Eredmények:

Egyéni összetett verseny:

1. Sulyok Róbert (Miskolc Rk.)

2. Németh Zoltán(Kazincbarcika Rk.)

3. Czikora István (Edelény Rk.)

Csapatban:

1. Kazincbarcika Rk.

2. Miskolc Rk. 1-es csapata

3. Edelény Rk.

Elmélet legjobbja: Czikora István Edelény Rk.

A gyakorlat végrehajtásában Pataki Roland (Miskolc) nyújtotta a legjobb eredményt.

Az őszi országos bajnokságon Sulyok Róbert és Németh Zoltán képviseli majd a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei helyszínelőket.

A B-A-Z. MBB tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…