2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Ál-SZSKB* ketchuppal: Baleseti helyszínelők versenye volt Miskolcon

Ál-SZSKB* ketchuppal: Baleseti helyszínelők versenye volt Miskolcon

Látványos versenyen mérték össze tudásukat a baleseti helyszínelők a miskolci KRESZ- parkban. A legjobb közlekedési rendőrökből álló csapat képviseli majd a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot az országos versenyen.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezte és rendezte a megyei baleset-helyszínelők szakmai versenyét. A közlekedési szakemberek vetélkedőjén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztály, valamint a rendőrkapitányságok helyszínelői vettek részt 2-2 fős csapattal. A Miskolci Rendőrkapitányság nagy létszámára való tekintettel, két párossal indult.

 

A verseny célja: a baleseti helyszínelést végző rendőrök szakmai tudásának elmélyítése. A szakterület fontosságának hangsúlyozása, presztízsének megszilárdítása. S, nem utolsó sorban a közlekedési balesetek következtében létrejött érdeksérelmeinek tisztázhatósága, a kártérítési és a büntetőeljárások során a felelősség egyértelmű tisztázása bizonyíthatósága.

 

Információs háttér:

A verseny elméleti részében KRESZ és szakmai tesztlapot töltöttek ki, a gyakorlati versenyen pedig szituációs feladatokat oldottak meg a résztvevők. A program védnöke Kovács Béla r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatója, a B-A-Z. MBB elnöke.

Az országos döntő Kecskeméten lesz 2011. szeptemberében, amelyen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei verseny első két helyezettje képviseli a főkapitányságot.

*Ál-SZSKB = Mesterséges körülmények között megrendezett szituációs személyi sérüléses közlekedési baleset, ahol a szervezők az élményszerű hatást többek között ketchuppal idézik elő.

 

Eredmények:

Egyéni összetett verseny:

1. Sulyok Róbert (Miskolc Rk.)

2. Németh Zoltán(Kazincbarcika Rk.)

3. Czikora István (Edelény Rk.)

Csapatban:

1. Kazincbarcika Rk.

2. Miskolc Rk. 1-es csapata

3. Edelény Rk.

Elmélet legjobbja: Czikora István Edelény Rk.

A gyakorlat végrehajtásában Pataki Roland (Miskolc) nyújtotta a legjobb eredményt.

Az őszi országos bajnokságon Sulyok Róbert és Németh Zoltán képviseli majd a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei helyszínelőket.

A B-A-Z. MBB tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…