2024. 05. 1. szerda

Fülöp, Jakab
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Aktív figyelem a passzív biztonsági eszközökre!

TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében is.
Nemzetközi közlekedésbiztonsági akció keretében a TISPOL Műveleti Csoport a passzív biztonsági eszközökre vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzését rendelete el. A 2014. szeptember 9-11-e közötti kontroll Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban az M3-M30-as autópályákra, a gyorsforgalmi és főútvonalakra, a lakott területen belüli útszakaszokra, valamint „baleseti gócpontokra” terjed ki. Az ellenőrzés-sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése.

A rendőrség az akció során elsősorban a passzív biztonsági eszközökre vonatkozó szabályok betartását ellenőrzi, de emellett az elkövetett egyéb szabálysértések kiszűrésére is kellő hangsúlyt fektet.

A végrehajtásban a helyi rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti osztályai, valamint a megyei rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző alosztálya és az Emődi Autópálya Alosztály vesznek részt.

A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…

További cikkek