2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

„Adventi kavar”

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is jóval zsúfoltabbak az utak a karácsonyi előkészületek és a bevásárlás időszakában, így a közlekedés még nagyobb odafigyelést igényel a sofőröktől és a gyalogosoktól egyaránt.



A rendőrségi tapasztalatok szerint a bekövetkezett közlekedési balesetek többsége a kanyarodási és irányváltoztatási, valamint az elsőbbségadási szabályok be nem tartása, a gyorshajtás, a közúti fényjelző készülékek jelzésének figyelmen kívül hagyása miatt történik.

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében kérjük, hogy a vásárok, bevásárlóközpontok és üzletek környékén a járművezetők és a gyalogosok is fokozott körültekintéssel közlekedjenek a megnövekedett forgalom miatt.

A balesetek további okai, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A havas eső, a hóesés és az ezekkel együtt járó romló látási viszonyok fokozott figyelmet és óvatosságot követelnek meg a közlekedőktől.

Felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét, hogy a szokásosnál is óvatosabban közlekedjenek!

A figyelemnek azonban négy évszakosnak kell lennie!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az életből ellesett, egész pontosan felvett közlekedési szituációkkal hívja fel a figyelmet, hogy a legjobb baleset-megelőzés a szabályok betartása.

A bizottság a rendőrautókba szerelt kamerák felvételeiből, hat olyan kisfilmet állított össze, amelyek megmutatják, hogy a tragédiát mindig csak egy pillanat előzi meg. A kisfilmekben a rendőrök azonnal intézkedtek, a további veszélyes szituációk megelőzése érdekében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az elkövetkező napokban több olyan közlekedési szituációt is közzétesz, amelyek a leggyakrabban előforduló szabálytalanságokat mutatják be.

Ezek közül a korábban megjelent kisfilmek címei és elérhetőségei „A figyelem négy évszakos!”, „A piros az télen is tilos!”, „A sebesség hálójában”, „IV. Úgy kanyarodjon, hogy mindenki hazaérjen”.

…,hogy mindenki hazaérjen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek