2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
A Totális Lyukóvölgy akció eredményei

A Totális Lyukóvölgy akció eredményei

A Totális Lyukóvölgy akció eredményeiSikeres és eredményes volt a Miskolci Rendőrkapitányság totális akciója, amely a Lyukóvölgy közbiztonságának helyreállítását célozta meg.

Állampolgári igények és szakmai megfontolások támasztották alá azt a totális akciót, amely jelentős rendőri erőket mozgósított. A demonstratív ellenőrzési sorozatot többek között az indokolta, hogy az utóbbi időszakban megemelkedett az adott területen a lakosságot közvetlenül érintő bűncselekmények száma, például hétvégi ház feltörések, falopások, köztisztasági szabálysértések. Továbbá a területi adottságok miatt úgymond ideális búvóhelye a bűncselekményt elkövető és körzött személyeknek.

 

Ehhez igazodott a Vasgyári Rendőrőrs által koordinált és irányított fokozott ellenőrzés célja meggátolni a hétvégi házak feltörését, megóvni természeti kincseinket, megfékezni az illegális fakitermeléssel okozott természetkárosítást.

A probléma teljes körű megoldása érdekében a rendőrség a társszervek bevonásával hajtotta végre az akciót. Így a Polgárőrség, a Városőrség, és a Mezőőri szolgálatok munkatársai is aktív szerepet vállaltak. A totális akció sikerét támogatták még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály quados járőrei, illetve a Miskolci Rendőrkapitányság Kutyás Járőr Csoportja, továbbá kiemelt feladatot kaptak a megyei Bevetési Szolgálat kommandósai.

 

A totális Lyukóvölgy akció összegzett eredménye:

● Összesen 442 rendőri intézkedés történt március 8. és 14. között.

● A különböző járműveket és azok vezetőit 248 alkalommal vontak ellenőrzés alá, így sikerült négy ittas vezetőt kiszűrni, akiktől a helyszínen elvették a jogosítványukat egyben szabálysértési eljárás indult velük szemben.

● Többek között köztisztasági szabálysértés, vagy a KRESZ különböző szabályainak megsértése miatt 114 feljelentéssel éltek a rendőrök, illetve 54 bírságot szabtak ki.

● Mindösszesen 13 férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő a Vasgyári Rendőrőrsre.

● Három körözött férfit sikerült kézre keríteni, akikkel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság, illetve a bíróság adott ki elfogató parancsot.

● Egy lopott kerékpár, pedig visszakerült jogos tulajdonosához, illetve kóbor ebek tekintetében is tett intézkedéseket a rendőrség.

 

„Állandó jelenlétünk eddig is biztosítva volt a Lyukóvölgyben, azonban az ilyen jellegű akciók a lakosságban is bizonyítják azon szándékunkat, hogy megerősítsük és megtartsuk a városrész közbiztonságát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy pozitívan és támogatóan álltak törekvéseinkhez a környéken élők, éppen ezért szükség szerint újra és újra el tudjuk és el is fogjuk indítani a totális ellenőrző akciónkat a közeljövőben is, sőt hamarosan hiszen a MI Rendőrségünk Önökért dolgozik – mondta Soltész Csaba r. százados a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs parancsnoka.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek