2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
A Totális Lyukóvölgy akció eredményei

A Totális Lyukóvölgy akció eredményei

A Totális Lyukóvölgy akció eredményeiSikeres és eredményes volt a Miskolci Rendőrkapitányság totális akciója, amely a Lyukóvölgy közbiztonságának helyreállítását célozta meg.

Állampolgári igények és szakmai megfontolások támasztották alá azt a totális akciót, amely jelentős rendőri erőket mozgósított. A demonstratív ellenőrzési sorozatot többek között az indokolta, hogy az utóbbi időszakban megemelkedett az adott területen a lakosságot közvetlenül érintő bűncselekmények száma, például hétvégi ház feltörések, falopások, köztisztasági szabálysértések. Továbbá a területi adottságok miatt úgymond ideális búvóhelye a bűncselekményt elkövető és körzött személyeknek.

 

Ehhez igazodott a Vasgyári Rendőrőrs által koordinált és irányított fokozott ellenőrzés célja meggátolni a hétvégi házak feltörését, megóvni természeti kincseinket, megfékezni az illegális fakitermeléssel okozott természetkárosítást.

A probléma teljes körű megoldása érdekében a rendőrség a társszervek bevonásával hajtotta végre az akciót. Így a Polgárőrség, a Városőrség, és a Mezőőri szolgálatok munkatársai is aktív szerepet vállaltak. A totális akció sikerét támogatták még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály quados járőrei, illetve a Miskolci Rendőrkapitányság Kutyás Járőr Csoportja, továbbá kiemelt feladatot kaptak a megyei Bevetési Szolgálat kommandósai.

 

A totális Lyukóvölgy akció összegzett eredménye:

● Összesen 442 rendőri intézkedés történt március 8. és 14. között.

● A különböző járműveket és azok vezetőit 248 alkalommal vontak ellenőrzés alá, így sikerült négy ittas vezetőt kiszűrni, akiktől a helyszínen elvették a jogosítványukat egyben szabálysértési eljárás indult velük szemben.

● Többek között köztisztasági szabálysértés, vagy a KRESZ különböző szabályainak megsértése miatt 114 feljelentéssel éltek a rendőrök, illetve 54 bírságot szabtak ki.

● Mindösszesen 13 férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő a Vasgyári Rendőrőrsre.

● Három körözött férfit sikerült kézre keríteni, akikkel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság, illetve a bíróság adott ki elfogató parancsot.

● Egy lopott kerékpár, pedig visszakerült jogos tulajdonosához, illetve kóbor ebek tekintetében is tett intézkedéseket a rendőrség.

 

„Állandó jelenlétünk eddig is biztosítva volt a Lyukóvölgyben, azonban az ilyen jellegű akciók a lakosságban is bizonyítják azon szándékunkat, hogy megerősítsük és megtartsuk a városrész közbiztonságát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy pozitívan és támogatóan álltak törekvéseinkhez a környéken élők, éppen ezért szükség szerint újra és újra el tudjuk és el is fogjuk indítani a totális ellenőrző akciónkat a közeljövőben is, sőt hamarosan hiszen a MI Rendőrségünk Önökért dolgozik – mondta Soltész Csaba r. százados a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs parancsnoka.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…