2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

A szomszéd zavarta el a tolvajokat

Előfordulhat, hogy valaki tetten ér egy elkövetőt, az ilyen helyzetekre nem árt tudatosan felkészülni. Egy kazincbarcikai férfi például a napokban futamított meg két tolvajt.
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás kísérletének gyanúja miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen elkövetőkkel szemben. A nyomozás adatai alapján két férfi egy kazincbarcikai családi ház udvarán vashulladékot kísérelt meg ellopni. A szomszéd határozott fellépése miatt azonban a tolvajok zsákmány nélkül menekültek el a helyszínről.


Mit tegyen, ha tetten ér egy elkövetőt?

A bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt bárki elfoghatja, a törvény erre lehetőséget ad. Ez azonban jog, és nem kötelesség. A közbiztonság közös érdek ezért, ha ilyen helyzet adódik célszerű mérlegelni, hogy például elegendő-e a testi erőfölény, vagy az esetleges segítők hozzá tudnak-e járulni az elkövető visszatartásához, az időközben értesített rendőrök megérkezéséig, akik a további szükséges intézkedéseket megteszik. Ha a kísérlet kimenetele bizonytalan, saját, vagy mások testi épségét, életét éppen ezzel veszélyeztetné, akkor semmi esetre sem érdemes kockáztatni. Fontos tudni, hogy nem mindenki adja meg magát csak azért, mert rajtakapták. Mindenesetre a nyomozás azzal támogatható leginkább, ha a szemtanú minden körülményt jól megfigyel (elkövető személyleírása, voltak-e társai, mivel és merre menekült, mit vitt magával, különös ismertetőjegyei).

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek