2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

A szomjas betörő esete

Éhes és szomjas lehetett egy hangonyi férfi, mert tyúkot és bort lopott, de a betörést követő napon elfogták az ózdi rendőrök. A bűnügyi őrizetbe vett elkövető ügyét bíróság elé állítással zárták le mindössze három nap alatt az eljáró hatóságok.

Állampolgári bejelentés érkezett Hangony községből 2013. április 30-án, a délutáni órákban az Ózdi Rendőrkapitányságra. A telefonáló elmondta, hogy az egyik helyi családi ház kerítéssel körbekerített udvarán lévő tyúkólról és pincéről ismeretlen elkövető  lefeszítette a lakatot, majd onnan három tyúkot és harminc liter bort tulajdonított el.

Az ügyben végzett helyszíni szemlét és adatgyűjtést követően információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a cselekmény elkövetésével egy helyi férfi gyanúsítható.

Az ózdi rendőrök a 45 éves helyi L. Mártont 24 órán belül beazonosították és előállították. A férfi lakásán megtartott házkutatás során a rendőrök lefoglalták az eltulajdonított műanyag kannát, illetve műanyag flakonokat, valamint egy boros demizsont.

Kihallgatását követően a terheltet a hatóság bűnügyi őrizetbe vette, majd gyorsított eljárásban bíróság elé állította. Az eljáró bíróság a férfit bűnösnek találta betöréses lopás elkövetésében, így vele szemben 10 hónap letöltendő szabadságvesztés és 1 év közügyektől eltiltás büntetést szabott ki. Az ítélet jogerős.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Dugig volt az autó cigivel
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közúti ellenőrzésen 3600 doboz adózatlan cigarettát találtak. A pénzügyőrök Tiszaszalkánál egy gyanú…

További cikkek