2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A sátoraljaújhelyi „hómunkás” története

Lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság egy 41 éves férfival szemben, aki hólapátokat árult. Egy sátoraljaújhelyi italboltban 2011. január 07-én a délutáni órákban hólapátokat próbált értékesíteni egy helyi férfi.  Ezen kereskedelmi tevékenységét a kiérkező járőrök akadályozták meg, akiknek gyanús volt a lapátok mennyisége (7 db). A 41 éves férfi elszámoltatása során azt nyilatkozta, hogy a szerszámokat egy közeli kukában találta.

Hamarosan kiderült azonban, hogy a hólapátok egy eredetileg lezárt konténerből származnak, mely a Városellátó Szervezet tulajdonát képezi.

Amikor az újdonsült hólapát tulajdonos szembesült azzal, hogy történetét nem fogadják el és már a rendőrség számára is ismertek a körülmények, részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a konténer fedelét annak ellenére, hogy le volt zárva, kb. 30 cm magasságban meg tudta emelni. Ezután a résen keresztül húzgálta ki belőle a hólapátokat.

A szerszámok felhasználásával kapcsolatban ezután egy újabb történettel állt elő, miszerint nem is akarta a lapátokat eladni, azokkal ő akart dolgozni éveken keresztül.

A sátoraljaújhelyi rendőrök a férfit őrizetbe vették, majd gyorsított eljárás keretében három nappal később a Sátoraljaújhelyi Bíróság a hólapátos történetet 15 nap elzárással jutalmazta, melyet a 41 éves férfi kapott.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…