2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Ifjúsági Őrjárat az Edelényi Kistérségben

Az Edelényi Rendőrkapitányság „Áldozattá és bűnelkövetővé válás megelőzése az Edelényi Kistérségben” című nyertes Belügyminisztériumi pályázatának egyik komponense az „Ifjúsági őrjárat”.
A már bevált miskolci példa alapján a Bódva Völgyében 2011. januárjában és februárjában mindösszesen hat alkalommal kerül sor az „Ifjúsági Őrjáratra” az Edelényi Rendőrkapitányság és a Szendrői Rendőrőrs közrendvédelmi járőreinek aktív közreműködésével.

Az „Őrjárat” első alkalommal, január 13-án indul útjára.

Tekintettel arra, hogy az Edelényi Városi Oktatási Központ valamint a szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola tömörítik a legnagyobb létszámban a diákokat a térségben, ezért elsősorban ezen tanintézmények tanulóit célozzák meg az akció során.

Az aktuálisan hiányzó diákokról a tanintézmények együttműködési megállapodás alapján kimutatást bocsátanak a rendőrség rendelkezésére, így a rendőrjárőrök az edelényi és a szendrői családsegítő intézmények munkatársaival alkalmanként az iskolai időben ellenőrzik a hiányzó tanulókat, illetve nyilvános helyeken elszámoltatják a csellengő fiatalokat.

Az Ifjúsági őrjárat kapcsolódik a bűnmegelőzési komponenshez is, mivel annak tapasztalatait az iskolai bűnmegelőzési előadásokon, majd az azt követő szülői fórumokon is megosztják a rendőrök az ott résztvevőkkel.

Az intézkedések hatékonyságában bízva várhatóan csökkennek az igazolatlan iskolai hiányzások, valamint a tanulók iskolában tartásával megelőzhetőbbé válhat a sérelmükre vagy általuk elkövethető bűncselekményeket, vagy szabálysértéseket.

Információs háttér:

A Belügyminisztérium a „Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települések, valamint e megyék területén kívül a kiemelten veszélyeztetett települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatások elnyerésére” címmel írt ki pályázatot 2010. őszén.

A pályázatra összesen 33 érvényes pályamű érkezett. A 10 nyertes pályázó között szerepelnek megyénkből az Edelényi, az Ózdi, a Sárospataki, valamint a Miskolci Rendőrkapitányságok is.

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Csak ott akartam aludni…”
Az encsi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy magánlaksértésen tetten ért férfit. Magánlaksértés miatt folytat nyomozást az Encsi Rendőrkapit…

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…