2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A pénzügyőrök is készülnek a labdarúgó EB-re

Közúton, közterületeken, üzletekben és piacokon is fokozottan ellenőrzik mától a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő csapatok címerével, zászlajával ellátott ruházati termékeket és ajándéktárgyakat a pénzügyőrök Észak-Magyarországon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy-egy kiemelt nemzetközi sportesemény idején ugyanis megsokszorozódik a piacra dobott hamis termékek száma.

Idén májusig több, mint 650 ezer, tavaly csaknem 5 millió forint értékben foglaltak le áru hamis megjelölése miatt különböző termékeket Észak-Magyarországon a pénzügyőrök. Ezek jelentős része futballmez, nadrág vagy szabadidő ruházat volt. A régióban 2011-ben jogerősen elkobzott mezeket éppen a napokban semmisítette meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az ilyen kiemelt sportesemények idején, mint az a 2012. június 8.-tól megrendezésre kerülő labdarúgó Európa-bajnokság, általában megsokszorozódik a résztvevő országok címerével, zászlajával ellátott hamis termékek száma a feketepiacon. Ráadásul Ukrajna és Lengyelország közelsége miatt most még inkább lehet számítani hamis ruházati termékek és ajándéktárgyak felbukkanására Magyarországon. Ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mától fokozottan ellenőrzi Észak-Magyarországon azokat a helyeket, ahol a hamisított termékek előfordulhatnak. Közutakon, közterületeken, üzletekben és piacokon is ellenőrzik majd a nemzeti címeres dresszeket, ajándéktárgyakat. A hamisítványok ugyanis nem csak a licenctulajdonosoknak, hivatalos kereskedőknek okozhatnak bosszúságot, de a vásárlóknak is. A hamisítványok általában silány minőségűek, élettartamuk az eredeti termékek töredéke.

Tavaly az északi régióban 43 esetben 4.844.486 forint értékben foglaltak le áru hamis megjelölése miatt különböző termékeket az északi régióban. Ezek jelentős része futballmez, nemzeti címerrel ellátott nadrág vagy szabadidő ruha volt. Idén májusig 5 esetben 666.370 forint értékben foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-Magyarországi regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága hamis termékeket. A jogerősen elkobzott áruk egy részét – mintegy 1 millió forint értékű hamis mezeket, ruhákat – éppen a napokban semmisítette meg a NAV.  

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek