2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • A mezőkövesdi rendőrök is kiveszik részüket a diszkóbalesetek megelőzésében

A mezőkövesdi rendőrök is kiveszik részüket a diszkóbalesetek megelőzésében

A debreceni Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület szervezésében már negyedik alkalommal hirdették meg az Európai Balesetmentes Estet.

Az Európai Bizottság által kiemelten támogatott program az Európai Unió 27 tagállamában azonos időben, egyszerre zajlott le.

 

A civil egyesület hazánkban az idén 3 régió 12 városában rendezte meg az akciót. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Mezőkövesden üzemelő Movie Club mellett a kazincbarcikai Akropolis Disco is részt vett a programban. Az akciót a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei Baleset-megelőzési Bizottság támogatta. A minden évben október harmadik szombatján zajló program legfontosabb célkitűzése az úgynevezett diszkóbalesetek megelőzése, illetve a tragédiák számának csökkentése. Az Európai Balesetmentes Est lebonyolításában a rendőrség és a helyi ifjúsági szervezetek is segítették a program sikerességét.

Információs háttér:

Az akció lényege, hogy a programban résztvevő autót vezető fiatalok nem ihatnak alkoholt  saját, és baráti társaságuk testi épségének érdekében. Mezőkövesden 122 fiatal csatlakozott a projekthez és kapott karszalagot. A résztvevőket a rendőrök hazaindulás előtt szondáztatták meg, a negatív tesztet produkálók ajándékcsomagot kaptak. A programhoz partnerként csatlakozó Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai helyben elvégezhető drogtesztekkel bővítették az akció sikerét. A tapasztalat azt mutatja, hogy a fiatalok is egyre felelősségteljesebbek, felismerik az alkoholfogyasztás veszélyeit. A statisztikák is alátámasztják ezt, hiszen nagyon ritkán történik diszkóbaleset Mezőkövesden.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …