2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A megye közlekedésbiztonságát értékelték

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (MBB) 2014. április 17-én Cserépfalun tartotta ülését, melyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a megye közlekedésbiztonsági helyzetét.

Az értékelésen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberein túl megjelentek a közúti közlekedés biztonságáért felelős, illetve abban érintett további szervek és szakemberek is.

Szerencsi Árpád r. alezredes a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetőjének, a Területi Balesetmegelőzési Bizottság elnökének megnyitó beszéde után Pitkó László r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztály vezetője, az MBB ügyvezető elnöke, valamint Dr. Lovassyné Németh Mária r. alezredes, az MBB titkára adtak tájékoztatást az elmúlt negyedév főbb baleseti mutatóiról.

Beszámolójukat követően Varga János r. alezredes a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője, a Területi Balesetmegelőzési Bizottság titkára is tájékoztatta a résztvevőket a Mezőkövesdi Területi Balesetmegelőzési Bizottság elmúlt öt éves tevékenységéről.

Az értékelő bizottsági ülést megtisztelte jelenlétével Kósik István Cserépfalu, Vasas Csaba Bükkzsérc és dr. Fekete Zoltán Mezőkövesd polgármestere is.

A tájékoztató során elhangzott, hogy sajnálatos módon 2014 első negyedévében emelkedett az ittasan vezetők és a balesetek száma. A sérüléses balesetek csaknem felét a gyalogosok és kerékpárosok okozták, amelyekben sok esetben az alkohol is szerepet játszott.

A jövőre vonatkozóan prioritásként került meghatározásra az ittasan okozott személyi sérüléses balesetek számának 10 % alá szorítása, a biztonsági öv használati arányának 88 % feletti elérése, továbbá, hogy a közlekedési balesetben elhunytak száma ne haladja meg a 25 főt.

Az ülésen elhangzott: számos, a baleset-megelőzést szolgáló kezdeményezést indítottak útjára közös erőfeszítéssel az MBB tagjai, melyek további sikere közös érdekünk és felelősségünk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…