2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • A megrúgott mentőstől a megvert tanárig – ELBIR bűnmegelőzési hírlevelek!
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

A megrúgott mentőstől a megvert tanárig – ELBIR bűnmegelőzési hírlevelek!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette és a megküldte az érintetteknek az aktuális bűnmegelőzési témájú hírleveleit. A Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer (ELBIR) 2010. május havi számai a korábbiakhoz hasonlóan részletes, szakmai tájékoztatást adnak különböző célcsoportok számára.

A megrúgott mentőstől a megvert tanárig

Évről évre mind több büntetőeljárás indul közfeladatot ellátó személyekre –mint például mentősökre, orvosokra, tűzoltókra, buszvezetőkre, polgárőrökre – támadók ellen. A jelenség mindennapossá válása figyelmeztető jel. A lakossági hírlevél aktuális száma az említett problémakört dolgozza fel konkrét példákon keresztül, közérthető módon.

Főkapitányi beszámoló a megyei közgyűlés előtt

Április 29-én számolt be Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok rendőrfőkapitány a megyei közgyűlés előtt Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2009. évi közbiztonsági, bűnügyi helyzetének alakulásáról. Az ellenszavazat nélkül elfogadott beszámolóról kaptak tájékoztatást a települési önkormányzatok a részére megküldött „Polgármesteri Hírlevél” május havi számában.

Információs háttér:

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005. júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai részére a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat.

A B-A-Z. MRFK Bűnmegelőzési Osztály tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…