2024. 05. 17. péntek

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF
A közbiztonság közös érdekünk

A közbiztonság közös érdekünk

A közbiztonság közös érdekünkA sikeres rendőri elfogásokat sok esetben, az időben érkezett lakossági bejelentések segítik. A közös munka eredményeként fémtolvajokat és autófeltörőket sikerült rendőrkézre keríteni az elmúlt napokban.

Fémre néztek
Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei várták azokat fémtolvajokat, akik előre összerakták az általuk kiszemelt vasanyagokat. A hat gadnai férfiból álló csoport egy Gagyvendégi mezőgazdasági telephelyen a délutáni órákban a tulajdonos tudta nélkül nagyobb mennyiségű vasból készült alkatrészeket halmozott fel, mint később kiderült azzal a céllal, hogy az esti órákban azokat elszállítsák vagyis ellopják. Az illegális fémgyűjtő akciót azonban néhány helybéli fiú megfigyelte, és szóltak a telep gazdájának, aki természetesen értesítette a rendőröket.

A riadólánc eredményeként a rendőrök már várták a hat fős társaságot, akik legnagyobb meglepetésükben elismerték tettüket. Az Encsi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az elkövetőkkel szemben.

Próbálkoztak…
Egy kazincbarcikai férfi az éjszakai órákban telefonon tett bejelentést a helyi rendőrkapitányságon arról, hogy háza előtt néhány fiatal egy autót próbál feltörni. A megadott helyszínre azonnal megérkező járőrök tetten értek két fiúból és egy lányból álló csoportot, akik „munkájuk közben” nem vették észre a rendőröket. Az elkövetők kocsikázni akartak, ami voltaképpen sikerült is nekik, hiszen rendőrautóval vitték őket a kapitányságra. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság jármű önkényes elvételének kísérlete miatt indított eljárást a kazincbarcikai és sajókazai fiatalokkal szemben.

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények megelőzését, illetve felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, a szemtanúk, a sértettek a rendőrségen mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek