2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • A helyszínbiztosító járőrök jó megfigyelőképessége segítette a nyomozást Miskolcon

A helyszínbiztosító járőrök jó megfigyelőképessége segítette a nyomozást Miskolcon

Reggel egy családi házba surrant be, délután egy üzletből akart lopni az a férfi, akinek felismerték ruházatát és talpnyomát a rendőrök.
Egy miskolci családi házból érkezett besurranásos lopásról bejelentés 2021. január 22-én a kora reggeli órákban. A sértett hölgy a rendőröknek elmondta, hogy otthonában éppen a reggeli szellőztetést végezte, amikor furcsa hangra lett figyelmes. A nő elmondása szerint a hang felé indult, majd egy, a nyitott ablakon kiugró férfit látott távozni. A szobából táskájának hiányát észlelte, melyben személyes iratai és készpénze volt. A kiérkező járőrök megkezdték a helyszín biztosítását, majd egy talpnyomot fedeztek fel a párkányon, amelyet technikus kollégájuk rögzített is. A járőrök ezután a szomszédos utcákban végeztek adatgyűjtést, ahol biztonsági kamerafelvételeket néztek vissza. Az egyik felvételen látható volt a bűncselekmény. A videón látszott amint egy férfi a nyitott ablakon bemászott, míg társai az utcát figyelték. A felvételek lefoglalásáról a nyomozók gondoskodtak. A délutáni órákban Miskolcon, az Avas városrész egyik bevásárlóközpontjából bejelentés érkezett, melyben egy férfit a biztonsági őr visszatartott. A kiérkező járőröknek az őr elmondta, hogy a férfi az elmúlt időszakban már több alkalommal követett el társaival az üzletből lopást, azonban most amint belépett a boltba ő azonnal visszatartotta. Az előállítás során egy másik avasi üzletből is érkezett egy visszatartott tolvajról bejelentés. A reggeli helyszínbiztosítást végző járőrök a kapitányságon megpillantották az előállított férfiakat és mivel a reggeli besurranásos lopás kapcsán megtekintett kamerafelvételeken lévő személyekkel sok hasonlóságot láttak jelzéssel éltek a kihallgatást végző nyomozó kollégáik felé.

A gyanúsítottak elismerték, hogy 2020 decemberétől elfogásukig többnyire bolti lopásokat követtek el hárman, amelyben mindenkinek megvolt a szerepe. Volt aki figyelt, volt aki a fotocellás ajtó nyitásáért felelt kívülről és volt aki az üzletben összeszedte a dolgokat. Szupermarketekből általában szeszes italokat és édességeket, míg a drogériákból piperecikkeket és elektromos borotvákat loptak rendszerint. A lopott dolgokon hamar túladtak, az így szerzett pénzt pedig háromfelé osztották és felélték. A reggeli besurranásos lopást az alkalom szülte.

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a három férfival szemben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum