2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

A „Háló”-ról tájékozódtak a polgármesterek

A „Háló”-ról tájékozódtak a polgármesterek A közelmúltban a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője a „Közbiztonsági Háló” kapitánysági eredményeiről tájékoztatta a települések polgármestereit. Az eszmecserére április 28-án, a Tiszaújvárosi Kistérség Többcélú Társulásának ülésén került sor, melyen Dr. Bóna Gyula r. őrnagy ismertette a fokozott ellenőrzések főbb feladatait, a rendőrkapitányság törekvéseit a közrend, közbiztonság megszilárdítása érdekében.

Köztudott, hogy a vagyon elleni bűncselekmények gyakorolják a legnagyobb hatást a lakosság szubjektív biztonságérzetére, ezen belül a lopások, betöréseses lopások igen érzékenyen érintik az állampolgárokat. A „Közbiztonsági Háló” program keretében a rendőrség igyekszik ezeket a bűncselekménytípusokat is minél szélesebb körben visszaszorítani.

A rendőrkapitányság törekvései nem voltak hiábavalóak, amelyet a bűnügyi mutatók is alátámasztanak. Vitathatatlan, hogy a program nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az illetékességi területen található települések 70 %-án (24-ből 17 településen) csökkent a bűncselekmények száma.

A rendőrök munkáját jól kiegészíti és segíti a helyi polgárőr egyesületek tevékenysége is, amely szintén hozzájárul a közbiztonsági háló jó eredményeihez.

A Tiszaújvárosi Kistérség polgármesterei elmondták, hogy a lakossággal „karöltve” örülnek a fokozott rendőri jelenlétnek, illetve elégedettségüket fejezték ki a rendőrkapitányságnak a „Közbiztonsági Háló” programban kifejtett eddigi munkájával kapcsolatosan.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…