2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Halott újszülött az ágyneműtartóban

A fél ország körözte – Miskolcon elfogták

A fél ország körözte – Miskolcon elfogták Kis túlzással a fél ország keresett egy poroszlói férfit, míg Miskolcon a rendőrök elfogták. A többszörösen büntetett előéletű férfi az országos „TOP 100-as” lista előkelő, 32. helyét tudhatta magáénak – a tegnapi napig.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai Miskolc belterületén a délutáni órákban tartott közúti ellenőrzés során csípték nyakon a körözött bűnözőt.

Az ellenőrzés alá vont járműben három személy ült, melyből egyikük érdekes mód útlevéllel igazolta személyazonosságát, mi több az adott személy és az útlevélben szereplő fénykép jelentősen eltért egymástól. A tapasztalt járőrök gyanúját tovább erősítette, hogy az igazoltatás során az autóban ülők egyike nem az útlevélbe írt keresztnevén szólította társát…

A felmerült ellentmondásokat azonnali, gyors adattári ellenőrzés, majd a 26 éves V.T kezein hamarosan a bilincs kattanásának hangja követte.

Mint utóbb kiderült a járőröknek nem kis hal akadt a horgukra, mivel a férfival szemben 31 körözés volt hatályos ebből 29 elfogatóparancs. A kiadott körözések sora szinte végtelen: a magyar hatóságok által kibocsátott nemzetin túl európai és nemzetközi elfogatóparancsokkal is „büszkélkedhet” tulajdonosa.

A férfinek bőven van elszámolnia valója a hatóságokkal, úgymond kontóján sok még a hátralék: csalás, magánokirat-hamisítás, közokirat-hamisítás, sikkasztás, gazdasági adatszolgáltatás elmulasztása, hamis vád és hamis tanúzás bűncselekmények megalapozott gyanúja, illetve kiszabott pénzbüntetések szabadságvesztésre átváltása ügyében kell a hatóságoknál „referálnia”.

A Miskolci Rendőrkapitányság a más hatóságok által többszörösen is keresett férfit a tegnapi napon őrizetbe vette majd erről értesíti az elfogatóparancsokat kibocsátó szerveket. Az már csak úgymond hab a tortán, hogy a tegnapi igazoltatásakor átadott hamisított útlevél felhasználása ügyében is közokirat-hamisítás elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a miskolci nyomozók.

A többszörösen körözött férfi a Miskolci Rendőrkapitányság Körözési Csoportja által most megtett intézkedések eredményeként hamarosan a Nógrád Megyei Bíróság bírája elé állhat, ahol a csalás miatt folyamatban lévő büntetőperében korábban „elfelejtett” megjelenni a bírósági eljárásban.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…