2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Halott újszülött az ágyneműtartóban

A fél ország körözte – Miskolcon elfogták

A fél ország körözte – Miskolcon elfogták Kis túlzással a fél ország keresett egy poroszlói férfit, míg Miskolcon a rendőrök elfogták. A többszörösen büntetett előéletű férfi az országos „TOP 100-as” lista előkelő, 32. helyét tudhatta magáénak – a tegnapi napig.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai Miskolc belterületén a délutáni órákban tartott közúti ellenőrzés során csípték nyakon a körözött bűnözőt.

Az ellenőrzés alá vont járműben három személy ült, melyből egyikük érdekes mód útlevéllel igazolta személyazonosságát, mi több az adott személy és az útlevélben szereplő fénykép jelentősen eltért egymástól. A tapasztalt járőrök gyanúját tovább erősítette, hogy az igazoltatás során az autóban ülők egyike nem az útlevélbe írt keresztnevén szólította társát…

A felmerült ellentmondásokat azonnali, gyors adattári ellenőrzés, majd a 26 éves V.T kezein hamarosan a bilincs kattanásának hangja követte.

Mint utóbb kiderült a járőröknek nem kis hal akadt a horgukra, mivel a férfival szemben 31 körözés volt hatályos ebből 29 elfogatóparancs. A kiadott körözések sora szinte végtelen: a magyar hatóságok által kibocsátott nemzetin túl európai és nemzetközi elfogatóparancsokkal is „büszkélkedhet” tulajdonosa.

A férfinek bőven van elszámolnia valója a hatóságokkal, úgymond kontóján sok még a hátralék: csalás, magánokirat-hamisítás, közokirat-hamisítás, sikkasztás, gazdasági adatszolgáltatás elmulasztása, hamis vád és hamis tanúzás bűncselekmények megalapozott gyanúja, illetve kiszabott pénzbüntetések szabadságvesztésre átváltása ügyében kell a hatóságoknál „referálnia”.

A Miskolci Rendőrkapitányság a más hatóságok által többszörösen is keresett férfit a tegnapi napon őrizetbe vette majd erről értesíti az elfogatóparancsokat kibocsátó szerveket. Az már csak úgymond hab a tortán, hogy a tegnapi igazoltatásakor átadott hamisított útlevél felhasználása ügyében is közokirat-hamisítás elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a miskolci nyomozók.

A többszörösen körözött férfi a Miskolci Rendőrkapitányság Körözési Csoportja által most megtett intézkedések eredményeként hamarosan a Nógrád Megyei Bíróság bírája elé állhat, ahol a csalás miatt folyamatban lévő büntetőperében korábban „elfelejtett” megjelenni a bírósági eljárásban.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek