2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • A betartott ígéret: Újfent elindult a totális Lyukóvölgy akció Miskolcon

A betartott ígéret: Újfent elindult a totális Lyukóvölgy akció Miskolcon

Az ígérethez híven állandósultak azok a rendőrségi akciók, amelyek Miskolc-Lyukóvölgy közbiztonságának megerősítését tűzték ki célul. A totális Lyukóvölgy akciót a Vasgyári Rendőrőrs szeptember 14-én újratöltötte.

Az újabb, sorozatban már az ötödik átfogó ellenőrzést állampolgári igények és szakmai megfontolások támasztották alá. A jelentős rendőri erőket mozgósító akció szeptember 14-től 17-ig tart. A négy napos ellenőrzési sorozatot többek között az indokolta, hogy az adott területen a lakosságot közvetlenül érintő bűncselekmények, például hétvégi ház feltörések, falopások, köztisztasági szabálysértések száma csökkenjen. Továbbá a területi adottságok miatt Lyukóvölgy úgymond ideális búvóhelye a bűncselekményt elkövető és körözött személyeknek.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrse által koordinált és irányított fokozott ellenőrzés célja meggátolni a hétvégi házak feltörését, megóvni természeti kincseinket, megfékezni az illegális fakitermeléssel okozott természetkárosítást.

A probléma teljes körű megoldása érdekében a rendőrség a társszervek bevonásával hajtja végre az akciót, így a Polgárőrség, a Városőrség, és a Mezőőri szolgálatok munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A totális program sikerét támogatják még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Szolgálatának munkatársai, illetve a Forgalom Ellenőrző Alosztály quadosai, a Miskolci Rendőrkapitányság Járőrszolgálatának Kutyás Csoportja, továbbá a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Igazgatóságának szakemberei.

„Állandó jelenlétünk eddig is biztosítva volt Lyukóvölgyben, azonban az ilyen jellegű akciók a lakosságnak is bizonyítják azon szándékunkat, hogy megerősítsük és megtartsuk a városrész közbiztonságát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy pozitívan és támogatóan álltak törekvéseinkhez a környéken élők, éppen ezért szükség szerint újra és újra el tudjuk és el is fogjuk indítani a totális ellenőrző akciónkat a közeljövőben is, hiszen a MI Rendőrségünk Önökért dolgozik – mondta Soltész Csaba r. százados a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs parancsnoka.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…