2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • A betartott ígéret: Újfent elindult a totális Lyukóvölgy akció Miskolcon

A betartott ígéret: Újfent elindult a totális Lyukóvölgy akció Miskolcon

Az ígérethez híven állandósultak azok a rendőrségi akciók, amelyek Miskolc-Lyukóvölgy közbiztonságának megerősítését tűzték ki célul. A totális Lyukóvölgy akciót a Vasgyári Rendőrőrs szeptember 14-én újratöltötte.

Az újabb, sorozatban már az ötödik átfogó ellenőrzést állampolgári igények és szakmai megfontolások támasztották alá. A jelentős rendőri erőket mozgósító akció szeptember 14-től 17-ig tart. A négy napos ellenőrzési sorozatot többek között az indokolta, hogy az adott területen a lakosságot közvetlenül érintő bűncselekmények, például hétvégi ház feltörések, falopások, köztisztasági szabálysértések száma csökkenjen. Továbbá a területi adottságok miatt Lyukóvölgy úgymond ideális búvóhelye a bűncselekményt elkövető és körözött személyeknek.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrse által koordinált és irányított fokozott ellenőrzés célja meggátolni a hétvégi házak feltörését, megóvni természeti kincseinket, megfékezni az illegális fakitermeléssel okozott természetkárosítást.

A probléma teljes körű megoldása érdekében a rendőrség a társszervek bevonásával hajtja végre az akciót, így a Polgárőrség, a Városőrség, és a Mezőőri szolgálatok munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A totális program sikerét támogatják még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Szolgálatának munkatársai, illetve a Forgalom Ellenőrző Alosztály quadosai, a Miskolci Rendőrkapitányság Járőrszolgálatának Kutyás Csoportja, továbbá a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Igazgatóságának szakemberei.

„Állandó jelenlétünk eddig is biztosítva volt Lyukóvölgyben, azonban az ilyen jellegű akciók a lakosságnak is bizonyítják azon szándékunkat, hogy megerősítsük és megtartsuk a városrész közbiztonságát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy pozitívan és támogatóan álltak törekvéseinkhez a környéken élők, éppen ezért szükség szerint újra és újra el tudjuk és el is fogjuk indítani a totális ellenőrző akciónkat a közeljövőben is, hiszen a MI Rendőrségünk Önökért dolgozik – mondta Soltész Csaba r. százados a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs parancsnoka.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…