2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A baleset okozója szenvedett súlyos sérülést

Néhány napja Mezőkövesden személyi sérüléses közlekedési baleset történt, melynek során egy kerékpáros súlyos, de nem életveszélyes koponyatörést szenvedett.
Egy 57 éves helyi férfi kerékpározott az Autóbusz-állomás irányából a Mátyás úton a menet iránya szerinti jobb oldali forgalmi sáv szélén. Haladása során, az úttest jobb széléről hirtelen, körültekintés nélkül balra nagy ívbe akart kanyarodni a Marx Károly útra. A manőver során, féktávolságon belül elé kanyarodott, majd nekiütközött a mögötte szabályosan haladó és vele azonos irányba közlekedő személygépkocsinak.

A baleset következtében a kerékpáros 8 napon túl gyógyuló, súlyos koponyatörést szenvedett.

A személygépjárművel közlekedő hölgy nem sérült meg, de gépjárművében 500.000 Ft-os anyagi kár keletkezett.

A balesetet okozóval szemben a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Információs háttér:

KRESZ 29. §. (1) bekezdés – „Aki járművel irányt változtat (terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér stb.) köteles az azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveknek elsőbbséget adni.”

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek