2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

7 perc – videóval

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Ennyi ideig tartott annak a tiszaladányi férfinek az ámokfutása, aki autójával Miskolcon megpróbálta kivonni magát a közúti ellenőrzés alól.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2014. július 29-én 12 óra 57 perckor a Miskolc, Szentpéteri kapui városrészben közúti ellenőrzés alá kívántak vonni egy személygépjárművet. A Ford Mondeo típusú személygépkocsi vezetője a rendőri jelzésre azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott. A rendőrök elől szökni próbáló autós mozgását a rendőrök kamerával rögzítették, aki végül 7 percnyi ámokfutás után egy teherautónak ütközve ált meg.

Az időközben több járműnek is nekiütköző, defektet kapott járműből kiszálló és gyalogosan menekülni próbáló sofőrt a rendőrök azonnal elfogták és megbilincselték, majd előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

A mintegy tucat közlekedési szabályt megszegő, 41 éves tiszaladányi K. Attiláról kiderült, hogy autóját két hete kivonták a forgalomból, amire se műszaki engedéllyel, sem érvényes kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett. Végül, de nem utolsósorban pedig elfogatóparancs volt vele szemben érvényben, melyet a hatóságok csalás miatt bocsátottak ki.

A több közlekedő életét és testi épségét szándékosan veszélyeztető férfit a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai közúti veszélyeztetés bűntett, valamint cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban őrizetbe vették.

A beismerő vallomást tett ámokfutó büntetőügyét a rendőrség a napokban gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi lezárni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…