2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

39 karton cigarettával „szívatta meg” a turistákat

A csomagtérbe, a szigetelés helyére dugott el több tucat magyar adójegy nélküli cigarettát egy fuvarozással foglalkozó román férfi. A transportert az M3-as igrici pihenőjénél állították meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. A férfi egy turista csoportot szállított Romániából Angliába. Az útjuk azonban Igricinél véget ért. Az illegális cigaretták szállításához használt autót ugyanis lefoglalta a NAV. A férfi ellen költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A román turistákat szállító mikrobusz az M3-as autópályán Budapest felé tartott, amikor az igrici pihenőnél igazoltatták őket a pénzügyőrök. Körbekopogtatták az autó oldalát a járőrök, ekkor tűnt fel egyiküknek, hogy a mikrobusz hátsó része furcsán kong. Az utasokkal kipakoltatták a csomagtérből a táskákat, majd megbontották az autó oldalát. A csomagtérbe a szigetelés helyére több tucat magyar adójegy nélküli cigaretta volt elrejtve. Összesen 39 karton, 390 doboz. Az autó 37 éves sofőrje már a helyszínen beismerte, hogy ő dugta el a különböző márkájú román zárjegyes cigarettákat. Ezeket, és a jogszabályi előírások alapján a szállításhoz használt autót is lefoglalták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A sofőr ellen költségvetési csalás miatt indítanak eljárást a pénzügyi nyomozók. A turistacsoportot a NAV munkatársai beszállították Miskolcra, ahol megvárhatták amíg egy másik busz eljött értük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek