2024. 06. 2. vasárnap

Anita, Kármen
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 30-án is több esetben történt rendőri intézkedés.
Közlekedésrendészeti helyzetkép

Megyénk útjain az elmúlt nap öt könnyű személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Vasárnap reggel Ózd belterületén egy 19 éves helyi férfi személygépkocsijával közlekedve a jeges úton megcsúszott, letért az úttestről és a bal oldali szalagkorlátnak illetve az út menti ingatlannak ütközött. Az ütközés során a jármű vezetője és 18 éves utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit az illetékes Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Vasárnap délelőtt Arló belterületén egy ezidáig ismeretlen járművezető szürke színű személygépkocsijával nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét, amelynek következtében a nedves úttesten megcsúszott és nekiütközött a járdán gyalogosan közlekedő 32 éves helyi férfinak. A balesetet követően a járművezető segítségnyújtás nélkül tovább hajtott. A történteket a gyalogos délután jelentette a mentőszolgálat, illetve rendőrség felé. Az ütközés során a járókelő nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb zúzódásos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit az illetékes Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Vasárnap délben egy 71 éves sátoraljaújhelyi férfi személygépkocsijával Pálháza irányába közlekedve sebességét nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően választotta meg és az előtte lassító, balra az út menti ingatlanra bekanyarodó személygépjárműnek ütközött. A baleset következtében a vétlen autó vezetője egy 18 éves mikóházi nő nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett. Az ügy körülményeit az illetékes Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Vasárnap délután egy 43 éves budapesti nő személygépkocsijával a 37-es számú főúton Miskolc irányából Sárospatak felé közlekedett. Haladása során a járművezető nem tartott megfelelő követési távolságot és egy körforgalomnál a párától nedves, csúszós útfelületen, fékezést követően az előtte megálló személygépkocsi hátuljának ütközött. A baleset során a vétlen autó utasa, egy 15 éves érdi kislány nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett. Az ügy körülményeit az illetékes Sárospataki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Vasárnap koraeste Miskolc Avasi városrészben egy 38 éves helyi férfi személygépkocsijával a kijelölt gyalogos átkelőhelyen nem biztosított elhaladási elsőbbséget a neki balról átkelni szándékozó két gyalogosnak és elütötte őket. A balesetben az egyik gyalogos, egy 19 éves lány nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett. Az ügy körülményeit az illetékes Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, fagyos, esetenként ködös idő beköszöntével a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket, hiszen mindenkit haza várnak!


Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában hat főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei egy tiltott kéjelgő, valamint egy „bolti szarka”, míg a tiszaújvárosi rendőrök négy tetten ért fatolvaj ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Ferdítő” fémkereskedő
Több mint hatezer kilogramm fémhulladékot tartott az udvarán az a férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei …
Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …

További cikkek