2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 12-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság eljárást indított egy 27, 46, valamint egy 29 éves helyi lakossal szemben, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, illetve egy 69 éves szintén tiszaújvárosi férfival szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt.  A rendelkezésre álló információk szerint a délutáni órákban előzetes szóváltást követően a város belterületén a négy fős társaság összeverekedett. Ennek során a 69 éves férfi egy  hosszú, fakaróval több alkalommal megütötte 46 éves társát, aki az előzetes orvosi vélemény alapján 8 napon túl gyógyuló, kézközépcsont törést szenvedett. A garázdákat a tiszaújvárosi járőrök előállították.

Az Ózdi Rendőrkapitányság indított eljárást határjel rongálás szabálysértés miatt ismeretlen tettes ellen. A magyar és szlovák járőrök közösen határ nyiladék ellenőrzést hajtottak végre, melynek során azt tapasztalták, hogy két határkő ki vannak dőlve a helyéről, továbbá egy eltört, illetve kettő eltűnt.

Az elmúlt 24 órában megyénk útjain kettő közlekedési baleset történt, egy súlyos, egy könnyebb sérüléssel járt. Továbbá kilenc anyagi káros ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Egy 29 éves boldogkőújfalui nő 2012. október 12-én 12 óra 37 perckor  vezette személygépkocsiját az M3-as autópályán Budapest felől Miskolc irányába, a külső forgalmi sávon. Haladása során az előtte közlekedő vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvény előzésébe kezdett. Eközben a nő nem tartott megfelelő oldaltávolságot, melynek következtében a személyautó elejével az előzött pótkocsi hátsó kerekének, majd az aláfutásgátlónak ütközött. Ezután a pályatesten átsodródva a személygépkocsival a belső szalagkorlátnak csapódott, majd a belső forgalmi sávban állt meg. A baleset során a jobb hátsó ülésen utazó asszony súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba. Továbbá könnyebben megsérült a személyautóban elöl utasként helyet foglaló 36 éves férfi, illetve két gyermek, akik gyermekbiztonsági ülésben utaztak. A forgalom 13.35 óráig a jobb pályatesten állt, majd ezt követően 15.50 óráig a műszaki leállósávra volt korlátozva.

Miskolcon, az alsómajláti villamosmegállóban egy 60 éves helyi férfi várakozott. Egyensúlyát elvesztette, megbillent és nekiesett a villamosnak. A baleset következtében a férfi a földre esett és könnyebben megsérült.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a közlekedők fokozott óvatossággal és körültekintéssel vegyenek részt a forgalomban. A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek