2024. 05. 15. szerda

Zsófia, Szonja
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Pad a kerékpárúton – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Pad a kerékpárúton – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 9-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Közlekedésrendészeti helyzetkép: Pad a kerékpárúton

Megyénk útjain az elmúlt nap három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és további két anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Szombat este Miskolcon a Kemény Dénes uszoda mellett lévő, közvilágítás nélküli kerékpárúton haladt kétkerekűjével egy 41 éves miskolci férfi, amikor nekiütközött egy ismeretlenek által az úton keresztbe helyezett padnak. A személyi sérüléseket szenvedett férfit a mentők kórházba szállították. Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított.

Szombat koraeste Miskolc külterületén egy 18 éves fiatalember a Csermőkei úton személygépkocsijával az Egyetem irányába közlekedett. Haladása során egy jobbra ívelésű útkanyarulatban elvesztette járműve feletti uralmát és az útról lehaladva egy földrakásnak ütközött. A gépjármű vezetője és az autóban ülő további négy – 15-19 év közötti – utasa az ütközés során megsérült. A baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.

Szombat koraeste a 26. számú főút lakott területen kívüli, közvilágítás nélküli szakaszán, sötét színű felső ruházatban, láthatósági mellény nélkül, erősen imbolyogva, gyalogosan haladt Sajószentpéter irányába egy 43 éves sajószentpéteri férfi, melynek során összeütközött a vele azonos irányba közlekedő személygépjármű jobb oldali külső visszapillantó tükrével. A sérült gyalogossal szemben a helyszínen alkalmazott alkoholszonda elszíneződött. A baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.

Szabálysértési őrizetbe vételek, családon belüli erőszak miatti intézkedés

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában 15 főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei négy „bolti szarka” és négy garázda személy, az edelényi rendőrök három, az ózdi és a tiszaújvárosi egyenruhások egy-egy fatolvaj, míg kazincbarcikai és sátoraljaújhelyi kollégáik további egy-egy „enyveskezű” vásárló ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes, megelőző távoltartást egy esetben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…

További cikkek