2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Kettős tragédia Mályinál: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Kettős tragédia Mályinál: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 9-én is több esetben történt rendőri intézkedés.
Megyénk útjain az elmúlt nap kettős tragédiával végződő közlekedési baleset történt Mályinál, illetve három anyagi káros ütközés jutott a rendőrség tudomására.
Kettős tragédia Mályinál

Egy személygépkocsi vezetője éjfél előtt néhány perccel Miskolcról tartott Mályi felé, amikor a sofőr későn észlelte a település előtti forgalomlassító szigetet. A jármű bal oldali kerekei súrlódásszerűen érintették az alkalmatosságot, aminek következtében az autó kisodródott. A kocsi a vízelvezető árokba csúszott, majd egy betonfalnak ütközött. A baleset következtében az egyik utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét veszítette. A sofőrt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, az életét azonban már nem sikerült megmenteni. Az autó másik utasa nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elsődleges vizsgálatok alapján a sofőr nem a látási- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét. A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.


Figyelem!

A megyei rendőr-főkapitányság felhívja a közúti forgalomban résztvevők figyelmét, hogy a télies, fagyos idő beköszöntével a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

A síkos utakon való fékezés teljes összpontosítást kíván és ráadásul a fékút hosszabb is a megszokottnál. Amennyiben a kocsiban nincs blokkolásgátló (ABS), úgy a kerekek gyorsan leblokkolnak, a jármű kormányozhatatlanná válhat és könnyen kicsúszhat. Ilyenkor lábunkat vegyük le a fékről, hozzuk egyenesbe az autót, és csak akkor fékezzünk, amikor a jármű már újra a kívánt irányban áll!

Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában tizenhat főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei egy bolti szarkát, az encsi rendőrök hat, az edelényiek kettő, míg a kazincbarcikaiak három fatolvajt fogtak el, illetve két garázdával szemben hoztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

A Miskolci Rendőrkapitányság továbbá egy lányt, illetve férfi társát vette garázdaság miatt őrizetbe. A páros többed magával sétált éjszaka tizenegy óra környékén Miskolcon a Lehel utcában az úttesten, annak ellenére, hogy a gyalogos közlekedés a járdán biztosított volt. A rendőri intézkedés során a két fiatal obszcén szavakkal illette a járőröket, illetve fenyegetőzésüket tetézték azzal, hogy nem akarták magukat igazolni.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…