2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Kettős tragédia Mályinál: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Kettős tragédia Mályinál: Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 9-én is több esetben történt rendőri intézkedés.
Megyénk útjain az elmúlt nap kettős tragédiával végződő közlekedési baleset történt Mályinál, illetve három anyagi káros ütközés jutott a rendőrség tudomására.
Kettős tragédia Mályinál

Egy személygépkocsi vezetője éjfél előtt néhány perccel Miskolcról tartott Mályi felé, amikor a sofőr későn észlelte a település előtti forgalomlassító szigetet. A jármű bal oldali kerekei súrlódásszerűen érintették az alkalmatosságot, aminek következtében az autó kisodródott. A kocsi a vízelvezető árokba csúszott, majd egy betonfalnak ütközött. A baleset következtében az egyik utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét veszítette. A sofőrt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, az életét azonban már nem sikerült megmenteni. Az autó másik utasa nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elsődleges vizsgálatok alapján a sofőr nem a látási- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét. A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.


Figyelem!

A megyei rendőr-főkapitányság felhívja a közúti forgalomban résztvevők figyelmét, hogy a télies, fagyos idő beköszöntével a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

A síkos utakon való fékezés teljes összpontosítást kíván és ráadásul a fékút hosszabb is a megszokottnál. Amennyiben a kocsiban nincs blokkolásgátló (ABS), úgy a kerekek gyorsan leblokkolnak, a jármű kormányozhatatlanná válhat és könnyen kicsúszhat. Ilyenkor lábunkat vegyük le a fékről, hozzuk egyenesbe az autót, és csak akkor fékezzünk, amikor a jármű már újra a kívánt irányban áll!

Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában tizenhat főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei egy bolti szarkát, az encsi rendőrök hat, az edelényiek kettő, míg a kazincbarcikaiak három fatolvajt fogtak el, illetve két garázdával szemben hoztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

A Miskolci Rendőrkapitányság továbbá egy lányt, illetve férfi társát vette garázdaság miatt őrizetbe. A páros többed magával sétált éjszaka tizenegy óra környékén Miskolcon a Lehel utcában az úttesten, annak ellenére, hogy a gyalogos közlekedés a járdán biztosított volt. A rendőri intézkedés során a két fiatal obszcén szavakkal illette a járőröket, illetve fenyegetőzésüket tetézték azzal, hogy nem akarták magukat igazolni.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…