2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

„24” – Ha ittasan vezet a „jogsi” elveszett!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt huszonnégy órában is több esetben történt rendőri intézkedés, egy ittas sofőr például úgymond hideg vizet ihat a vezetői engedélyére.

Ne lépjen takarásból az úttestre!

Megyénk útjain szeptember 12-én két személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, ebből egy súlyos sérülésekkel járt, míg a rendőrség tudomására további nyolc anyagi kárral járó baleset jutott. Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei a helyszínen vettek el egy jogosítványt, mivel tulajdonosa ittasan vezette járművét.

A súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset a kora délutáni órákban történt Halmaj közelében a 3-as számú főúton. Egy ittas segédmotor-kerékpáros nem megfelelően választotta meg járműve sebességét, így elvesztette a jármű feletti uralmát és egy vízcsapnak ütközött. A baleset körülményeit az Encsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Könnyű sérülésekkel járt az a közlekedési baleset, ami szerdán a kora reggeli órákban történt Ózdon. Egy gyermek nem megfelelő körültekintéssel tehergépkocsi takarásából lépett az úttestre, aminek következtében egy autó elsodorta őt. A nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel járó eset körülményeit az Ózdi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Információs háttér:

A KRESZ ide vonatkozó szabályai szerint a gyalogos az úttesten a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen mehet át! Amennyiben a közelben ilyen nincs, akkor a gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles azon késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja, vagy megtévesztheti.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a közlekedők fokozott óvatossággal és körültekintéssel vegyenek részt a forgalomban és tartsák szem előtt: Mindenkit haza várnak!

Szabálysértési őrizetek

Az elmúlt huszonnégy órában az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei három kukoricatolvajt fogtak el, akiket a hatóság szabálysértési őrizetbe vett. Az ózdi és kazincbarcikai rendőrök egy 48, és egy 31 éves férfit vettek őrizetbe, mivel megszegték a hatóság ideiglenes távoltartó határozatát. A Szerencsi egy, míg a Miskolci Rendőrkapitányság három bolti tolvajjal szemben kezdeményezett személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést. A 27 éves miskolci férfi például hét doboz csokoládét, három csomag kávét, 2 rúd szalámit és 3 csomag felvágottat akart fizetés nélkül kivinni a boltból. Az eltulajdonított termékekkel futva távozó férfi azonban nem jutott sokáig, sőt igen hamar a Miskolci Rendőrkapitányság fogdáján találta magát.

A Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…