2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „24” – Elriasztó riasztó – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

„24” – Elriasztó riasztó – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 4-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Előállított garázdák

Csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság három helyi férfival szemben. A kapitányságra előállított elkövetők a gyanú szerint az esti órákban egy élelmiszerüzletben bántalmaztak egy negyedik férfit, aki könnyebb sérüléseket szenvedett az eset kapcsán.


Elriasztó riasztó!

Az Ózdi, Miskolci, és Szerencsi Rendőrkapitányság több esetben hozott személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést tolvajokkal, garázdákkal szemben.

Egy további ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság többek között lopás kísérlete miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben. A tolvaj egy mályi hétvégi házba akart betörni, azonban az ingatlanban rendszeresített riasztó megszólalt, így az elkövető elmenekült a helyszínről. A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy ne adjanak esélyt a tolvajoknak! Ezért a lehetőségekhez mérten az ingatlanjaikat védjék különböző riasztó berendezésekkel, hiszen ezen alkalmatosságok hatékony eszközei a bűnmegelőzésnek!

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt hozott ideiglenes távoltartó határozatot a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy esetben.

Figyelem: kerékpárosok! Kerékpárosok: Figyelem!

Négy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt megyénk útjain, ezekből egy súlyos sérülésekkel zárult. Ezeken túlmenően öt anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét a kora reggeli órákban egy motoros, aki Cigánd irányából tartott Sárospatak felé. Kanyarodás közben felborult és az út melletti árokba hajtott. A súlyos sérülésekkel járó közlekedési baleset körülményeit a Sárospataki Rendőrkapitányság vizsgálja.

A könnyű sérülésekkel járó baleset egyike Edelény belterületén történt. Egy tehergépkocsi sofőrje kanyarodás közben nem biztosított elsőbbséget egy kerékpárosnak, akit ily módon elsodort. A másik esetben egy kerékpáros haladt Kistokaj irányából Sajólád felé a reggeli órákban. Egy vele azonos irányba haladó tehergépkocsi sofőrje nem tartott megfelelő oldaltávolságot, így ellökte a biciklist, aki a vízelvezető árokba esett. A sofőr megállás nélkül tovább hajtott. A harmadik könnyű sérülésekkel járó balesetben is egy kerékpáros sérült meg. A kora reggeli órákban Bőcs belterületén egy személygépkocsi vezetője nem biztosított elsőbbséget a biciklisnek, aki az ütközés következtében elesett. Ezen esetek körülményeit Miskolci és az Edelényi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a közlekedők fokozott óvatossággal és körültekintéssel vegyenek részt a forgalomban és tartsák szem előtt: Mindenkit haza várnak!  A Rendőrség továbbá kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek