2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Vihar- Hajdúszoboszlón folyik a kárelhárítás

Vihar- Hajdúszoboszlón folyik a kárelhárítás

Hajdúszoboszlón vasárnap is dolgoznak a szombat esti vihar okozta károk elhárításán – közölte Kiss Szilvia, a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Elmondta, a kánikula utáni vihar jégesővel érdekezett meg a megyébe, a legnagyobb károkat Hajdúszoboszlón okozta, de jelentősebb károk keletkeztek Pocsajban és Konyáron is.
    A vihar a legnagyobb pusztítást Hajdúszoboszló északi részén végezte: az eddigi információk szerint mintegy 100 lakóház sérült meg – ismertette a szóvivő.
    Közlése szerint az áramszolgáltató arról tájékoztatott, hogy az áramkimaradás mintegy 520 kisfogyasztót érintett, az éjszakai munkák során az áramszolgáltatás helyreállt, kivéve azoknál a fogyasztóknál, ahol a vezetékek leszakadtak.
    Az éjszaka folyamán a tűzoltók folyamatosan vonultak egyik kárhelyszíntől a másikig. Hajdúszoboszló utcáin eddig csaknem 70 helyen avatkoztak be, zömében a lakóházakban keletkezett károk elhárításán dolgoztak, épületekre, autókra, kerítésekre, utakra dőlt fákat, leszakadt ágakat távolítottak el.
    Hajnali négy órakor a terepen lévő 14 tűzoltó egység munkabiztonsági szempontból felfüggesztette a munkálatokat, azonban a szolgálatváltást követően tovább folytatják a kárfelszámolást – tájékoztatta Kiss Szilvia az MTI-t.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…