2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Varga Mihály: az IMF túl optimistán látja Magyarország helyzetét
Varga Mihály: az IMF túl optimistán látja Magyarország helyzetét

Varga Mihály: az IMF túl optimistán látja Magyarország helyzetét

Varga Mihály: az IMF túl optimistán látja Magyarország helyzetétTúl optimistán látja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarország helyzetét – vélekedett a Fidesz alelnöke pénteken, azután, hogy pártja Budapesten találkozott a szervezet küldöttségével.

Varga Mihály közölte: az IMF és a Fidesz másként látja Magyarország kilátásait. Elmondása szerint míg az IMF úgy látja, hogy Magyarország már túl van a gazdasági válság nehezén, addig a Fidesz értékelése szerint az ország helyzete súlyos. A hitel segített az államcsőd elkerülésében, de az ország rossz gazdasági pályán van, ezt a munkanélküliségi mutatók, a gazdasági visszaesés mértéke és a gazdaságban lassan kialakuló inflációs feszültség is jelzi – vélekedett az alelnök.

 

Varga Mihály szerint az IMF „talán túlságosan csak pénzügyi” szempontból mérlegeli, hogy mennyire jól használja fel a kormány a hitelt, és kevésbe foglalkozik a reálgazdasági szempontokkal.

Az IMF-delegáció elmondta, arra készülnek, hogy a készenléti hitel felhasználásának határidejét jövő áprilisról szeptemberre változtatják – mondta a politikus. Hozzátette, hogy a Fidesz szerint az IMF-hitelt csak az államadósság kezelésére érdemes használni, mivel az ország ma csak annál drágábban tud pénzhez jutni más forrásokból.

A Fidesz attól tart, hogy a választások miatt a kormány elindíthat egy költekezési hullámot – jelentette ki Varga Mihály.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek