2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • BKV-szerződések: újabb nagy összegű végkielégítésről adott hírt az MR1

BKV-szerződések: újabb nagy összegű végkielégítésről adott hírt az MR1

Több mint 30 millió forintos végkielégítéssel távozott a BKV-tól Futó Sándor, akivel a közlekedési vállalat igazgatóság elnöke, Tóthfalusi György kötött szerződést; Tóthfalusinak és Futónak közös üzleti érdekeltségük is van – közölte csütörtökön az MR1-Kossuth rádió. A közszolgálati rádió információi szerint Futó Sándor tanácsaiért 1,4 millió forint havi díjazásért, valamint annak 150 százalékos garantált prémiumért adott tanácsokat, azaz havi 3,5 millió forintot kapott a BKV-tól. Futó Sándort idén áprilisban bocsátotta el Kocsis István vezérigazgató, a rádió úgy tudja, hogy a tanácsadó több mint 30 millió forint végkielégítést kapott.

 
A rádió Krónika című műsora kiderítette, hogy Tóthfalusi Györgynek, a BKV szabad demokrata igazgatótanácsi elnökének több közös üzleti érdekeltsége van. A rádió példaként azt a 2005-ben alapított Pro Advis Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-t említette, amelynek tulajdonosai között Futó Sándor és Tóthfalusi György édesanyja egyaránt megtalálható.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére csak annyit közölt: Futó Sándor koordinációs főtanácsosi munkakörben dolgozott a BKV-nál, végkielégítésként pedig a felét kapta annak, mint ami szerződése szerint járt volna neki. A konkrét összeget a kommunikációs vezető személyiségi jogokra hivatkozva nem közölte.

A BKV csütörtökön egy előző nap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási adatokat vitatva Kocsis István érdemei között említette egyebek között, hogy a vezérigazgató elérte: a közlekedési társaságtól távozó több vezető feleannyi végkielégítéssel érje be, mint amennyit az elődei által kötött szerződések alapján kaphatott volna.

(MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…