2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Újabb négy hónapot csúszik a Margit híd felújítása
Újabb négy hónapot csúszik a Margit híd felújítása

Újabb négy hónapot csúszik a Margit híd felújítása

Újabb négy hónapot csúszik a Margit híd felújításaÚjabb négy hónapot csúszik a Margit híd felújítása, 2010. augusztus 23-a helyett csak a jövő év december 17-én adják át a forgalomnak – közölte a felújítást végző MH 2009 konzorciumot vezető Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója. A késés az engedélyek beszerzése miatt alakult ki. A Fővárosi Önkormányzat azonban nem fogadja el a kivitelező határidő-módosítási kérelmét, így az átadás időpontja a szerződés szerint továbbra is 2010. augusztus 23. A Fővárosi Önkormányzat közlése szerint mindössze három hónapja folyik a munka a Margit hídon, „a négyhavi csúszás bejelentése ilyesmivel nem magyarázható”, ezért a csúszást nem tartják elfogadhatónak.

A jóváhagyott kiviteli terveket október 20-án kapták meg, majd az november 10-én emelkedett jogerőre, így csak azután kezdhették meg az elemek gyártását – mondta a cég vezetője, hangsúlyozva, hogy a jóváhagyott kiviteli terveknek már a kivitelezési szerződés aláírásakor meg kellett volna lenniük. Emiatt a híd végleges átadása is csúszik: 2011. március 31-e helyett az év június 13-án fejeződhet be a teljes felújítás.

Németh Miklós elmondta azt is: a híd északi és déli részére külön engedélyeket kell beszerezni, mert műszakilag különböznek egymástól. A déli hídpálya terveit 2009 decemberében kellene megkapniuk, ettől is függ a híd átadásának dátuma – fejtette ki.

A hídon jelenleg folyó munkálatokról szólva Németh Miklós elmondta: megkezdődött az acél pályaszerkezet bontása, és szerkezetmegerősítést is végeznek. Két hét múlva elkészülnek el az új acélszerkezetek, utána elkezdhetik a beszerelésüket.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek